Отидете към основна версия

16 182 30

Шофьор на бус "бушонира" нагъл младеж, паркирал на спирка

  • шофьор-
  • бус-
  • побой-
  • паркиране

Младежът опитал да премести колата си, но бил запушен от спрелия рейс

Хиляда лева глоба ще трябва да заплати шофьор на градски автобус по линия 37, който решил да се саморазправя с шофьор в нарушение и го бушонирал заради паркиране на спирка в пловдивския квартал "Христо Смирненски". Санкцията беше потвърдена от Окръжния съд във вторник.

Инцидентът станал, след като младеж със "Сеат" решил да спре на спирката на бул. "Пещерско шосе“, до кръстовището с ул. "Царевец“, за да си купи лекарства от намиращата се в съседство аптека. Младият мъж посетил търговския обект и отново се качил в автомобила, но забелязал, че зад него на спирката е спрял автобус № 37, управляван от обвиняемия.

Младежът опитал да премести колата си, но бил запушен от спрелия рейс. Шофьорът на автобуса решил да се саморазправи с момчето, слязъл, приближил се до автомобила и през отворения прозорец на шофьорската врата нанесъл няколко юмручни удара в областта на лицето на пострадалия. След това се качил обратно в колата на градския транспорт и продължил пътя си.

Свидетел на "уличното правосъдие" станал друг мъж, който по това време работел в търговски обект на спирката. Той последвал рейса и го настигнал на бул. "Васил Априлов“. Била извикана и полиция.

Малко по-късно пострадалият отишъл на лекар, а специалистите от съдебна медицина заключили, че му е била нанесена лека телесна повреда - контузии на главата, гръдния кош и лек оток на носа.

Шофьорът на автобуса бил изправен пред съда. Магистратите сметнали, че в такава ситуация би следвало да запази хладнокръвие и да осигури безпрепятствено слизане и качване на пътниците, след което да продължи по маршрута си, давайки лично или чрез кондуктора, сигнал за неправилно паркираното возило.

Вместо това той решил да се саморазправи, което било в разрез с правилата за етично общуване и явно пренебрегване на социалния ред. Тъй като шофьорът имал чисто съдебно минало, бил трудово ангажиран и със семейство, магистратите го освободили от наказателна отговорност и му наложили само 1000 лева глоба, пише "Марица". Решението е окончателно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини