Отидете към основна версия

12 368 12

Крадци на тясно возят 2,5 кубика дърва

  • нови пазар-
  • мвр-
  • дървесина-
  • ваз 2104

Трима мъже побраха себе си на предните две седалки и близо два кубика и половина дървесина в задната част на автомобил. Те са заловени при полицейска проверка в Нови пазар, от която изплувало богатото им криминално минало, съобщават от пресцентъра на ОДМВР в Шумен.

Лекият автомобил „Ваз 2104” бил спрян на улица  „Станьо Василев” в село Марково.

Полицейските служители установили, че на предните две седалки се возят три лица- Б.Й./ 28г./, който шофирал, В.А./23г./ и Т.А./ 30г./. Задните седалки на автомобила били премахнати и в колата, по предварителни данни, имало натоварени около два кубика и половина дърва за огрев.

Мъжете призна, че ги секли от горския фонд на селото. След направената справка станало ясно, че водачът на автомобила е неправоспособен и шофира без задължителната застраховка „Гражданска отговорност”, за което са му съставени два акта.

На другите двама са съставени актове по Закона за българските лични документи, заради това, че не са ги носили в себе си. Колата е задържана в Държавно горско лесничейство.

По случая работят служители на полицейския участък в гр. Каспичан. И тримата са криминално проявени и осъждани.

С най-много регистрации е именно шофьорът. Деянията му започват през 2003 година. Известен е с  кражби, взломни кражби, грабеж. През 2008 г. е осъждан за взломна кражба, през 2009 за това, че е шофирал без книжка / пробация 8 месеца/, същата година  има условна присъда за кражба на строителни материали. През 2010 е лишен от свобода за 6 месеца за кражба. В момента е в изпитателен срок. За кражба на дизелово гориво от комбайн през 2010 г. В.В. е осъден на 8 месеца/ пробация/. Регистрациите на Т.А. започват през 1999г. Известен е с кражби на предмети от бита, велосипед, части от МПС, строителни материали и незаконна сеч на дървесина, за което има и присъда от РС Провадия – лишаване от свобода 8 месеца.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини