Отидете към основна версия

1 938 6

7 години затвор за шофьор, убил трима души на пътя

  • шофьор-
  • затвор-
  • катастрофа-
  • войната на пътя

Водачът не успял да изпревари товарен автомобил и предизвикал тежка верижна катастрофа между селата Микре и Сопот в Ловешко

Шофьор получи присъда от 7 г. затвор като причинител на катастрофа с трима загинали, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура Велико Търново.

По обвинение на Окръжна прокуратура – Ловеч водачът, нарушил правилата за движение и допуснал пътно транспортно произшествие с трима загинали. Наложено му е наказание седем години лишаване от свобода, което да изтърпи ефективно и е лишен от право да управлява МПС за срок от десет години.

На 13.08.2017 г. обвиняемият пътувал с автомобила си BMW по пътя Варна-София, като между селата Микре и Сопот, се движил в колона зад товарен автомобил Mercedes. Предприел изпреварване, но когато се изнесъл в лентата за насрещно движение, видял, че срещу него се движи лек автомобил Fiat /управляван от И.Ю., като в него пътували родителите ѝ и двете ѝ деца/. Виждайки идващия срещу него автомобил обвиняемият преценил, че няма да може да завърши изпреварването и решил да се върне обратно в дясната лента за движение. В този момент загубил контрол върху автомобила си и последвал удар с предна част на автомобила в задната част на товарния автомобил. В резултат на удара автомобилът на обвиняемия излязъл извън пътното платно и се обърнал по таван. От удара товарният автомобил станал неуправляем и навлязъл в насрещната лента за движение, като последвал удар между него и идващия насреща Fiat.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Вeлико Търново.

Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.

Свързани новини