Отидете към основна версия

6 181 10

Откриха модерна наркооранжерия в двор на бивше ТКЗС (СНИМКИ)

  • наркотици-
  • канабис-
  • наркооранжерия-
  • искрец-
  • своге

Съоръжението за отглеждане на канабис е разположено в село Искрец, Софийско

Снимки: МВР

Модерната наркоплантация бе открита в хода на специализирана полицейска операция, проведена от служители на ОДМВР-София и РУ-Своге, съобщиха от полицията.

В двора на бившето ТКЗС на с. Искрец криминалистите попаднали на внушителна оранжерия, оборудвана с климатици, въздуховоди, нагревателни лампи, компютърно управляема система за напояване и друга най-съвременна техника за отглеждане, сушене и разпространение на канабис.

В помещението, собственост на 65-годишен софиянец, са намерени стотици саксии с канабисови растения, в различен стадий на зрелост, както и голямо количество растителна маса канабис, подготвена за сушене. В момент на извършване на престъпната дейност, са установени и задържани трима мъже - двама столичани на 25 и 31 години и 38-годишен варненец.

По случая в ОДМВР-София е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните доказателства в Софийска окръжна прокуратура тримата са привлечени като обвиняеми, като на единия е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на останалите двама - „домашен арест“.

Работата по пълното документиране на случая продължава.

Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.

Свързани новини