6 Август, 2019 10:53 6 116 10

Откриха модерна наркооранжерия в двор на бивше ТКЗС (СНИМКИ)

  • наркотици-
  • канабис-
  • наркооранжерия-
  • искрец-
  • своге

Съоръжението за отглеждане на канабис е разположено в село Искрец, Софийско

Откриха модерна наркооранжерия в двор на бивше ТКЗС (СНИМКИ) - 1
Снимки: МВР

Модерната наркоплантация бе открита в хода на специализирана полицейска операция, проведена от служители на ОДМВР-София и РУ-Своге, съобщиха от полицията.

В двора на бившето ТКЗС на с. Искрец криминалистите попаднали на внушителна оранжерия, оборудвана с климатици, въздуховоди, нагревателни лампи, компютърно управляема система за напояване и друга най-съвременна техника за отглеждане, сушене и разпространение на канабис.

Откриха модерна наркооранжерия в двор на бивше ТКЗС (СНИМКИ)

В помещението, собственост на 65-годишен софиянец, са намерени стотици саксии с канабисови растения, в различен стадий на зрелост, както и голямо количество растителна маса канабис, подготвена за сушене. В момент на извършване на престъпната дейност, са установени и задържани трима мъже - двама столичани на 25 и 31 години и 38-годишен варненец.

Откриха модерна наркооранжерия в двор на бивше ТКЗС (СНИМКИ)

Откриха модерна наркооранжерия в двор на бивше ТКЗС (СНИМКИ)
Откриха модерна наркооранжерия в двор на бивше ТКЗС (СНИМКИ)

По случая в ОДМВР-София е образувано досъдебно производство. След доклад на събраните доказателства в Софийска окръжна прокуратура тримата са привлечени като обвиняеми, като на единия е наложена постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“, а на останалите двама - „домашен арест“.

Работата по пълното документиране на случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лили иванова

    20 5 Отговор
    Ако се легализира , ще падне цената , никой няма да има интерес да я произвежда и проблема е решен. Но нали в България сме оправили всичко останало, МВР се занимава с глупости, а и босчетата трябва да изкарват апри и от това...

    Коментиран от #4, #7

  • 2 ЛУД И ИЗТРЕЩЯЛ

    12 2 Отговор
    Е така правят предприемчивите хора, а за "завод до завода", ще внасяме кадри. Голям смях!!!
  • 3 Госта

    19 9 Отговор
    След години децата на нашите деца ще ни се присмиват,че сме вкарвали хора в затвора за отглеждане на растение,което даже неможе да те убие.МВР срам за вас ,полицейска малка държавица
  • 4 гецо

    10 0 Отговор

    До коментар #1 от "лили иванова":

    Няма да падне, ще я обложат с акциз и ДДС и ще е по-висока от сегашната... все пак всеки на пафкач ще му е по-приятно да си купува от магазина а не дилър. В България не мисля че някой ще се заеме с това тъй като за полицията това си е един добър доход
  • 5 666

    18 2 Отговор
    Доста пари са инвестирали. Ако бяха инвестирали и в такса спокойствие като колегите си, нямаше да четем за тях.
  • 6 JoJo

    10 4 Отговор
    Какво постижение за милицията! Много са добри в залавянето на градинари и скубането на храсти. ама явно за друго не стават, но толкова си и могат.
  • 7 me be re

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "лили иванова":

    И ще влизат пари в хазната.
    То и с проституцията е така, но явно няма политическа воля за това.
  • 8 Дим4оу

    0 0 Отговор
    Аиде,прецакаха на хората бизнеса.Сега гладни ли да ходят?Нямате съвест!Хората труд и средства са вложили в земеделие,а те му ебават мамата.Това е поръчкова акция от юдейо-масонските монополисти :)
  • 9 Мартин

    2 1 Отговор
    Еб%№$ майката на българското земеделие! Легализация, акцизи и контрол на качеството. Всичко останало е бошлаф.
    Нещо което разте в саксия е незаконно, а друго нещо което преминава през 15 химически процеса е широко рекламирано и се приема за норма. Като забраните алкохола, цигарите, кафето и захарта, тогава ще имате моралното право да забранявате тревата.
  • 10 дявола

    1 1 Отговор
    Само куршуми ще оправят тази оранжерия