Отидете към основна версия

5 176 11

Майстори на покрив отвлякоха клиента си в Смядово

  • майстори-
  • покрив-
  • отвличане

Майсторите дошли на оглед, с тях имало и здрав "батка", който явно бил доведен за да всее респект

Снимка: shutterstock

Майстори, наети да препокрият покрива на къща в Смядово са отвлекли клиента си и са го изнудвали да им плати двойно за свършената работа. Полицията в Шумен съобщи за ареста на двама мъже от Игнатиево, срещу които е образувано досъдебно производство по чл. 213 А от Наказателния кодекс за принуждаване към поемане на имуществено задължение с насилие. Текстът предвижда от две до осем години затвор за подобни случаи, пише Монитор.

39-годишен мъж от Смядово трябвало да ремонтира покрива на къщата си и открил по обява "фирма" от града. Майсторите дошли на оглед, с тях имало и здрав "батка", който явно бил доведен за да всее респект, както се оказало на по-късен етап от работата. Клиент и изпълнители си стиснали ръцете за 20 хиляди лева и ремонтът започнал.

Работата била на приключване, когато мъжете от Игнатиево обявили на клиента си, че трябва да им плати още 20 хиляди лева за покрива. Тъй като поискал отново да проверят сметката - по 90 лева за квадратен метър и тя пак излязла на първоначалните 20 бона, клиентът отказал да плати.

Тогава "партньорите" по сделка започвали да го заплашват и изнудват. Предупредили, че ако не се издължи в искания размер, ще дойде едричкият им колега и ще разхвърли наново целия покрив. "Специалистите" принудили 39-годишния смядовчанин да се качи в кола с търновски номера, да го закарат до банка в Шумен и да изтеглят пари. Преди да тръгне с тях мъжът успял да позвъни по телефона на полицейски служител, а негова позната записала и номера на колата.

Автомобилът бил предаден на полицейските патрули и постове. На влизане в Шумен колата била засечена, но минала с висока скорост без полицаите да успеят да я спрат. Предали я на колегите си в града. Малко по-късно търновският автомобил бил спрян за проверка. Похитителите на 21 и 42 години се опитали да обяснят, че клиентът им дължал още 1000 лева и доброволно се бил качил с тях да отидат до банка в Шумен.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.

Свързани новини