Отидете към основна версия

34 194 79

Софиянка с гневен коментар за открадната кола

  • открадната-
  • кола

Възмущението ѝ е споделено от повечето коментари под публикацията

Софиянка разбуни социалните мрежи с гневен коментар заради откраднатата ѝ кола. Мария Димитрова Братанова се оплака във Фейсбук, че семейният ѝ автомобил хибрид „Тойота Аурис” с регистрационен номер СВ1402КА е откраднат вечерта на 13 ноември.

Бил е паркиран до дома ѝ в столичния квартал „Лагера”. Със сигурност е задигнат преди 22,30 часа миналата сряда, защото тогава мястото вече е било свободно и там е паркирал друг шофьор.

Молбата, ако някой забележи колата или има информация за нея, да се обади на Мария Братанова е съпроводена и с гневен неин коментар.

„Всъщност знаете ли кое е унищожаващото - фактът, че някой друг дирижира живота ни /нашият единствен живот/ и усещането за безпомощност! Всички ми казват “Важното е, че вие сте живи и здрави!”. Безспорно това е така, но явно ние нямаме право на мечти, на избор, на сбъднати желания.

На нас ни е разрешено само да ходим на работа, да плащаме данъци, да се радваме, че поне са ни оставили живи, а не са откраднали колата или обрали дома ни докато сме там и не сме наранени.

И тази сутрин гледам реклами на коли и усмихнати хора, които ги карат. Да, има далеч по-важни неща, и болката ще затихне, но усещането за безпомощност и безправие ....”, пише в профила си Братанова.

Възмущението ѝ е споделено от повечето коментари под публикацията. „Цяла София е с камери, а полицията намира 3 от хиляда. Нашата я откраднаха преди 6 месеца и нищо”, пише Ина Димитрова.

„Полиция няма!!! Тази кола се намира за 2-3 часа, ако някой се хване”, добавя Андрей Андреев.

Ангел Малинов също е убеден, че на правоохранителните органи не им се занимава с проблема.

„София е осеяна с камери, пълно е с патрули, но те се занимават с кокошкари. Сериозните престъпления не ги интересуват”, заявява той.

Полицейската статистика сочи, че на ден в столицата се крадат около 2 автомобила. 15 на сто от заявените кражби през 2019 година са разкрити. Според МВР у нас над 20 групи се занимават с кражби на коли.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 47 гласа.

Свързани новини