Отидете към основна версия

3 032 9

Заловиха двама, опитали да пренесат канабис през "Капитан Андреево" в акумулатори

  • канабис-
  • капитан андреево-
  • марихуана

Българите опитали да внесат наркотика в Турция

Снимки: Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

Окръжната прокуратура в Хасково е привлякла като обвиняеми А.А., на 37 г., и Н.К., на 34 г., за това че на 15.01.2020 г. през ГКПП "Капитан Андреево" направили опит да пренесат през границата на страната, от България в Турция, канабис с общо бруто тегло 2,840 кг, на обща стойност 11 360 лева.

Образувано е досъдебно производство, разследването по което се води от разследващ митнически инспектор при Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ при Териториално дирекция - Южна морска.

На 15. 01. 2020 г., на ГКПП "Капитан Андреево" била извършена митническа проверка на товарен автомобил, излизащ от България и пътуващ към Турция, предават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Той е бил управляван от обвиняемия А.А. При проверката в двата акумулатора на товарния автомобил са намерени укрити и недекларирани общо 14 пакета, с общо бруто тегло 2,840 кг, съдържащи суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на наркотично вещество - канабис. При проведените процесуално-следствени действия са иззети товарният автомобил и наркотичното вещество.

Служители на ГДБОП са участвали в разпореденото от Окръжна прокуратура – Хасково издирване, в резултат на което е установен и задържан Н.К., подбудител и помагач в извършване на престъплението. Той е осигурил наркотичното вещество и е склонил А.А. да го пренесе през границата на страната.

С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково, от 16.01.2020 г., двамата български граждани са били задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Разследването по случая продължава.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.

Свързани новини