Last news in Fakti

17 Януари, 2020 10:30 3 024 9

Заловиха двама, опитали да пренесат канабис през "Капитан Андреево" в акумулатори

  • канабис-
  • капитан андреево-
  • марихуана

Българите опитали да внесат наркотика в Турция

Заловиха двама, опитали да пренесат канабис през "Капитан Андреево" в акумулатори - 1
Снимки: Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

Окръжната прокуратура в Хасково е привлякла като обвиняеми А.А., на 37 г., и Н.К., на 34 г., за това че на 15.01.2020 г. през ГКПП "Капитан Андреево" направили опит да пренесат през границата на страната, от България в Турция, канабис с общо бруто тегло 2,840 кг, на обща стойност 11 360 лева.

Образувано е досъдебно производство, разследването по което се води от разследващ митнически инспектор при Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ при Териториално дирекция - Южна морска.

На 15. 01. 2020 г., на ГКПП "Капитан Андреево" била извършена митническа проверка на товарен автомобил, излизащ от България и пътуващ към Турция, предават от пресцентъра на Апелативната прокуратура в Пловдив. Той е бил управляван от обвиняемия А.А. При проверката в двата акумулатора на товарния автомобил са намерени укрити и недекларирани общо 14 пакета, с общо бруто тегло 2,840 кг, съдържащи суха зелена листна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на наркотично вещество - канабис. При проведените процесуално-следствени действия са иззети товарният автомобил и наркотичното вещество.

Служители на ГДБОП са участвали в разпореденото от Окръжна прокуратура – Хасково издирване, в резултат на което е установен и задържан Н.К., подбудител и помагач в извършване на престъплението. Той е осигурил наркотичното вещество и е склонил А.А. да го пренесе през границата на страната.

С постановление на Окръжна прокуратура – Хасково, от 16.01.2020 г., двамата български граждани са били задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Разследването по случая продължава.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 925999

    18 0 Отговор
    Някой ги натопил тия иначе много хитро място :)))))))

    Коментиран от #7

  • 2 Авторе...

    13 0 Отговор
    „При проверката в двата акумулатора на товарния автомобил са намерени укрити и недекларирани......”, ако бяха декларирали тревата ще минат ли границата?
  • 3 Ивайло

    16 0 Отговор
    Абсолютно, натопени са на 100%!!! От къде накъде на митничарите ще им дойде на акъла да ровят в акумулаторите на камиона??? Това и на скенер не може да се види, понеже акумулаторите са от олово!!!

    Коментиран от #6

  • 4 qwerty

    2 0 Отговор
    По сигнал от турските служби. Хващат някой с тервата и той пропява от къде и как. С какъв камион и лога пак ще идва. Чиста работа.
  • 5 qwerty

    1 0 Отговор
    По сигнал от турските служби. Хващат някой с тервата и той пропява от къде и как. С какъв камион и лога пак ще идва. Чиста работа.
  • 6 куку руку ку

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Ивайло":

    Ами, например, ако са ги накарали да угасят двигателя на камиона и шофьора е отказал с мотив за изтощени акумулатори. Ето причина за съмнение. На снимката се виждат мижавите акумулаторчета, които да дават напрежение на клемите за заблуда.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 След като е забранено това нещо

    4 0 Отговор
    Как се знае цената му😂😂😂😂канабис с общо бруто тегло 2,840 кг, на обща стойност 11 360 лева. Бегето си има ценораспиз за всичко иначе било забранено

    Коментиран от #9

  • 9 Щото ще изпушат половината

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "След като е забранено това нещо":

    Осталото кво да го правят