Отидете към основна версия

3 876 22

Измамиха мъж при получаване на медицински маски

  • медицински маски-
  • измама

Съпругата на мъжа, след уговорка по интернет с частно лице от София, направила поръчка за 400 предпазни медицински маски за лице (4 кутии)

Снимка: БГНЕС

На 29 февруари, около 12.30 часа, в Пето Районно управление на МВР - Бургас е получено съобщение от 33-годишен мъж от Созопол за това, че при получаване на пратка с наложен платеж в офис на куриерска фирма, разположен в партера на бл. 186 в к-с „Изгрев” в областния град, установил, че е измамен. Това съобщи за Радио „Фокус” - Бургас Цветелина Рандева от ОДМВР - Бургас.

Констатирано е, че съпругата на мъжа, след уговорка по интернет с частно лице от София, направила поръчка за 400 предпазни медицински маски за лице (4 кутии). Пратката била изпратена без услугата „преглед на съдържание”. След получаване на пакета и заплащане на стойността ѝ от 134 лв., мъжът открил в пратката празни опаковки от кафе и пластмасова закачалка вместо медицински маски.

По случая е образувана преписка. В тази връзка ОДМВР - Бургас предупреждава при поръчки по интернет да се ползва опцията „преглед на съдържание” преди да се осъществи наложеният платеж, а поръчките да се правят през официални онлайн търговци или платформи, а не чрез частни лица или през групи в социалните мрежи.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.

Свързани новини