Last news in Fakti

29 Февруари, 2020 16:16 3 875 22

Измамиха мъж при получаване на медицински маски

  • медицински маски-
  • измама

Съпругата на мъжа, след уговорка по интернет с частно лице от София, направила поръчка за 400 предпазни медицински маски за лице (4 кутии)

Измамиха мъж при получаване на медицински маски - 1
Снимка: БГНЕС

На 29 февруари, около 12.30 часа, в Пето Районно управление на МВР - Бургас е получено съобщение от 33-годишен мъж от Созопол за това, че при получаване на пратка с наложен платеж в офис на куриерска фирма, разположен в партера на бл. 186 в к-с „Изгрев” в областния град, установил, че е измамен. Това съобщи за Радио „Фокус” - Бургас Цветелина Рандева от ОДМВР - Бургас.

Констатирано е, че съпругата на мъжа, след уговорка по интернет с частно лице от София, направила поръчка за 400 предпазни медицински маски за лице (4 кутии). Пратката била изпратена без услугата „преглед на съдържание”. След получаване на пакета и заплащане на стойността ѝ от 134 лв., мъжът открил в пратката празни опаковки от кафе и пластмасова закачалка вместо медицински маски.

По случая е образувана преписка. В тази връзка ОДМВР - Бургас предупреждава при поръчки по интернет да се ползва опцията „преглед на съдържание” преди да се осъществи наложеният платеж, а поръчките да се правят през официални онлайн търговци или платформи, а не чрез частни лица или през групи в социалните мрежи.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Решението

    24 5 Отговор
    Веднага да се прекара закон срещу спекулата с предпазни маски и пр. медицински пособия ! Ама няма да го прекарат, защото гербавата мафия изкупи и задържа маските и доволно потрива ръчички чакайки първия коронясан !
  • 2 Някой

    26 1 Отговор
    Ей,нямат свършване балъците( превод: рибоци )...Сто пъти им казаха че тия маски не стават за предпазване на здрави,ама не,маски та маски. . Маски няма,спекулата се вихри ,под 100 лв за кутия от 50 бр няма из нета,ама тя решила че ще получи 400бр,как като в 4 кутий са по 50,ама нейсе, за 130 лв. Е ,сега оня ще яде и пие, пък тия ...студена водица.

    Коментиран от #7

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Лесно е!

    24 0 Отговор
    Поръчвайте им маските на воля, НО после не ходете да ги взимате ! Това заслужават спекулантите !
  • 5 Гост

    13 2 Отговор
    Как може преди това да не отвориш и да видиш какво има вътре,и тогава евентуално да платиш,ахмак
  • 6 висок

    18 1 Отговор
    Хе тариката си намерил майстора! Обзалагам се че не ги купува за собствена употреба, а има апрека или дрогерия. 400 маски по 33 стинки, продава ги по 2-3 лв.... направо ще избие рибата! За всеки тарикат има по-голям тарикат!
  • 7 Африканец

    4 11 Отговор

    До коментар #2 от "Някой":

    В кутия са по 100. Мойте поне са толкова.Хората се опитват да предпазят семействата си. Грешна ти е информацията. Маските значително намаляват риска -най-вече за тва ,че не можеж да се пипаш несъзнателно по устата и носа. Земи прочети малко. Ама нали си тарикат,всички други балъци.

    Коментиран от #21

  • 8 Axaxa

    13 0 Отговор
    Тия са искали да купят и препродават маски на балъците в Созопол, ама май те се оказаха балъците! В момента е пълно с маски, ама ги държат на склад в очакване на първите болни и да се започне голямата спекула с цените!!! На идиотите ще им кажа, че всички маски са с фейк филтри, дори тия за мръсен въздух са безполезни!!! Единственото спасение е шал на 2-3 ката пред устата или текстилни кърпички за сополи, които можеш да си ги направиш с връзки през ушите. НЕ КУПУВАЙТЕ СМЕШНИТЕ МАСКИ ЗА УСТА, БАЛЪЦИ, ФАЙДА НЯМА!!!
  • 9 В Турция има

    11 1 Отговор
    Отивайте там да купувате за стотинки. Българите ви цакат, масово ги държат на склад, казаха ми го търговци, че ги били пазили, ама познайте що ги пазят, за да създадат паника и да надуят цените
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хорааа

    8 0 Отговор
    Ако "медицинските" маски помагаха, ония специалните медицински лица нямаше да ходят с костюми тип "космонавт" със скафандри на главата, бутилки с въздух и да се пръскат с дезинфикант преди всяко сваляне на костюмите. Маските са за балъци, колкото да имат нещо пред устата, ама дали ще е "медицинка" маска, шал, текстилна кърпичка, е едно и също!!!! Така че не се включвайте в спекулациите на мафията и не си харчета парите излишно!!!

    Коментиран от #12

  • 12 Ногу си прав

    4 0 Отговор

    До коментар #11 от "Хорааа":

    Ма то да е нещо друго да им го набийш, ма то АКЪЛ!!!

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 До #13

    1 0 Отговор
    За какъв маскиран пришълец говориш бе ?????????

    Коментиран от #16

  • 15 Novus ordo seclorum

    6 0 Отговор
    За хората станали жертва на измамата , да се назначи психиатрична експертиза и да бъдат освидетелствани като олигофрени!!! Първо, защото вярват че маските ще им помогнат! Второ, защото са се надявали да направят търговия. Все пак 400 бройки се купуват за търговия. И трето и най важното, защото слабоумниците са дали парите без да видят какво получават!!!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Майна

    6 0 Отговор
    Абе пичове, тия маски от строителните магазини не вършат ли същата работа. Те са за прах, има даже и с филтър с активен въглен. Кеф ти Практикер, кеф ти Рила, Алати, Маркита и други знайни и незнайни магазин.

    Коментиран от #18

  • 18 Novus ordo seclorum

    4 0 Отговор

    До коментар #17 от "Майна":

    Мислих си същото, но не съм убеден че от биологична гледна точка ще има същия ефект. Едното е прах, другото е жив организъм. Иначе въпроса ти е логичен. Те дори изглеждат еднакво.
  • 19 Митко

    5 0 Отговор
    Човека е имал пластмасова закачалка и това е пратил, какви маски какви 5 лева?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Селтак

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Африканец":

    Алооо. Кенефинко, същата работа върши и парче тоалетна хартия с два ластика за 0.0000001ст.
  • 22 Факти за кратуни

    0 0 Отговор
    Защо ни занимавате с такива псевдо новини?