Отидете към основна версия

2 893 14

Условна присъда за ученик, убил пешеходец с колата на майка си в междучасие

  • монтана-
  • войната на пътя-
  • ученик-
  • пешеходец-
  • катастрофа

Фаталният инцидент в Монтана е от декември миналата година

Снимка: BulNews

16 месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и лишаване от право да управлява МПС за три години наложи съдът на С. Д. за катастрофа, при която е загинал възрастен пешеходец. Фаталният инцидент е станал на 13 декември миналата година на ул. „Св. Кл. Охридски” в Монтанa, предаде BulNews.

С. Д. на 19 години от Берковица, ученик в 12-и клас в гимназия в областния град, имал шофьорска книжка от април 2019 г. В деня на катастрофата С. Д. пристигнал на училище с лек автомобил Audi, собственост на майка му. В едно от междучасията, заедно с негов приятел, решили да се повозят с колата, паркирана пред училището. Качили се в автомобила, като на мястото на водача седнал С. Д. Първоначално потеглил към голям хипермаркет, продължил към ЖП гарата и по ул. „Св. Климент Охридски“. В централната част на града ученикът управлявал автомобила със скорост от 80 км/ч при максимално допустима – 50 км/ч.

В района на кръстовището на ул. „Св. Кл. Охридски” с ул. „Велико Търново“, заради червен сигнал на светофара, натиснал спирачка. Заради превишена скорост и мокра пътна настилка, автомобилът изгубил устойчивост, а С. Д. – контрол върху управлението му. Колата се насочила вдясно по посока на движението, напуснала платното за движение и продължила косо по тротоара.
В същия момент по него минавал осемдесет и седем годишният Ц. Л. Възрастният мъж бил ударен от автомобила, след което последвал и сблъсък на МПС-то в крайпътно дърво. Вследствие на получените тежки травми пострадалият мъж починал.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.

Свързани новини