Last news in Fakti

2 Юли, 2020 13:17 2 892 14

Условна присъда за ученик, убил пешеходец с колата на майка си в междучасие

  • монтана-
  • войната на пътя-
  • ученик-
  • пешеходец-
  • катастрофа

Фаталният инцидент в Монтана е от декември миналата година

Условна присъда за ученик, убил пешеходец с колата на майка си в междучасие - 1
Снимка: BulNews

16 месеца „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и лишаване от право да управлява МПС за три години наложи съдът на С. Д. за катастрофа, при която е загинал възрастен пешеходец. Фаталният инцидент е станал на 13 декември миналата година на ул. „Св. Кл. Охридски” в Монтанa, предаде BulNews.

С. Д. на 19 години от Берковица, ученик в 12-и клас в гимназия в областния град, имал шофьорска книжка от април 2019 г. В деня на катастрофата С. Д. пристигнал на училище с лек автомобил Audi, собственост на майка му. В едно от междучасията, заедно с негов приятел, решили да се повозят с колата, паркирана пред училището. Качили се в автомобила, като на мястото на водача седнал С. Д. Първоначално потеглил към голям хипермаркет, продължил към ЖП гарата и по ул. „Св. Климент Охридски“. В централната част на града ученикът управлявал автомобила със скорост от 80 км/ч при максимално допустима – 50 км/ч.

В района на кръстовището на ул. „Св. Кл. Охридски” с ул. „Велико Търново“, заради червен сигнал на светофара, натиснал спирачка. Заради превишена скорост и мокра пътна настилка, автомобилът изгубил устойчивост, а С. Д. – контрол върху управлението му. Колата се насочила вдясно по посока на движението, напуснала платното за движение и продължила косо по тротоара.
В същия момент по него минавал осемдесет и седем годишният Ц. Л. Възрастният мъж бил ударен от автомобила, след което последвал и сблъсък на МПС-то в крайпътно дърво. Вследствие на получените тежки травми пострадалият мъж починал.

Присъдата може да бъде обжалвана пред Софийски апелативен съд.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    38 5 Отговор
    за милиони няма закони за кокошка няма прошка
  • 2 Стоенчу

    46 0 Отговор
    Какво правосъдие!Срамота!

    Коментиран от #8

  • 3 Доктор Жозеф Игнасий Гилотин

    23 2 Отговор
    Ако бях на съдията, досега да беше с една глава по-нисък...
  • 4 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    32 1 Отговор
    А за убийство на куче или котка - ефективна присъда...
  • 5 Майко мила

    22 0 Отговор
    Правова държава! С това дават пример на останалите, че пичове няма страшно карайте с 200, всичко минава с условна! И след това само се броят катастрофите и престъпленията! Честито.
  • 6 Рикордерай

    17 1 Отговор
    Мамата даде пари или п¥тк@ или и двете ?
  • 7 Нямам думи просто

    23 0 Отговор
    Да изкарат целия съд пред съда и да ги утрепаме с камъни, кво е тва решение кви са тия закони, срам ме е че съм Българин чесно😢
  • 8 Тра-ла-ла

    12 1 Отговор

    До коментар #2 от "Стоенчу":

    Какво му е на правосъдието? Все пак човек е сгазил, какво толкова? Да не е убил куче, че да лежи в затвора?🤔🤔🤔
  • 9 Свише

    10 1 Отговор
    Наказанието му е за цял живот да вижда дори и насън блъснатия дядо.
  • 10 Нали

    12 0 Отговор
    уж нямаше да има условни присъди за убийство на пътя?
  • 11 гост

    9 0 Отговор
    Ако беше бащата на съдията сгазен от нагло келешче дали щеше да получи подигравателна присъда? Услвната е за дребни кражби на малолетни, порицателни присъди, измами по длъжност. За убийство след грубо нарушаване на правилата за движение във всяка една нормална страна се лежи сериозно. Има страни в които полуачват и доживотни, за показност и сплашване на останалите пикливи състезателчета. У нас го галят по косичката, маминото, да не прави пак така следващите 3г., че да може да кара, без да се крие.
  • 12 Анонимен

    6 0 Отговор
    Ученик с колата на майка си... Убил човек и условна.... За 1 бира в затвора, за убийство на вън.....
  • 13 Пламен

    1 0 Отговор
    Доживях да прочета опомената присъда в "", да значи нещо "нааборотное". Г-жо Атанасова, вие продължавате да ни удивлявате с "интелект". Радвам се, че за вас работата е една: задачка-закачка. Човекът, който ВСЕ ОЩЕ ви го позволява, заслужава вода в шепи да му носите.
  • 14 соросоидни кърлежи

    1 0 Отговор
    тази присъда е покана за други такива престъпления..трепеш човека и си на свобода..сигурно соб-ка на колата ще иска обезщетение от семеството на починалия за вреди,за смачканата ламарина..