Отидете към основна версия

1 879 7

Глобиха с 200 лв. шофьор, пребил колега в задръстване

  • бой-
  • шофьори-
  • задръстване

Преди броени дни нарушителят се изправил пред съда

Илюстративна снимка, Shutterstock

Шофьор удари водач на друг автомобил насред пловдивски булевард. На 2 март двете возила се озовали в километрична тапа на „Рогошко шосе”. Освен че започвал уикендът, трафикът бил засилен поради факта, че било Задушница.

В опита си да прецени коя от двете колони се движи по-бързо, шофьорът на „Хюндай” шарил между двете ленти на булеварда. В автомобила с него пътувала малолетната му дъщеря, а зад него се движил „Мерцедес”. След като се пристроил за пореден път, шофьорът на „Мерцедеса” се ядосал от поведението му. Неговата приятелката слязла от колата и му направила забележка да си стои в лентата. Водачът ѝ отвърнал, че точно това прави. Жената обаче се подразнила от думите ѝ и му отвърнала да не се разправя с нея, а с приятеля ѝ. Афектиран от думите ѝ, човекът слязъл от автомобила и отишъл при другия водач.

Двамата си отправили обидни реплики, а напрежението бързо ескалирало. Накрая шофьорът на „Мерцедес”-а отворил врата на автомобила си, удряйки с нея другия мъж. Слязъл от возилото и го изритал в областта на кръста.

След това и двамата продължили по пътя си. Водачът на „Хюндай” забелязал полицейски патрул на пътя, спрял и разказал какво се е случило. По-късно подал жалба в полицейското управление.  По делото било образувано досъдебно производство. Впоследствие то било прекратено, тъй като разследващите преценили, че в случая се касаело за дребно хулиганство.

Преди броени дни нарушителят се изправил пред съда, за да му бъде наложена санкция по Указа за борба с дребното хулиганство. Той признал вината си и изразил съжаление за стореното. Към материалите по делото бил приобщен и видеозапис, на който се вежда как той напада другия шофьор.

Магистратите отчели, че нарушителят е трудово ангажиран и с чисто съдебно минало. Те взели предвид и факта, че и двамата шофьори били афектирани от пътната обстановка и зверското задръстване.

В крайна сметка, на пловдивчанина била наложена глоба в размер на 200 лв. В мотивите на съда е посочено, че превес имат смекчаващите вината обстоятелства, а размерът на глобата е достатъчен, за да бъдат изпълнени целите на наказанието, а именно превъзпитаване на нарушителя.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини