Отидете към основна версия

3 404 6

Опандизиха брата на известен цигански барон

  • затвор-
  • мишо пандурито-
  • богдан щерионов

Богдан е признал вината си, че в дома си в кв. Победа е държал над 200 грама синтетични канабиноиди, с цел разпространение на наркотици

Снимка: Shutterstock

Един от братята на известния ромски барон Мишо Пандурито - Богдан Щерионов влиза зад решетките за 1 година и 10 месеца. Това реши вчера Бургаския окръжен съд, след като защитникът на престъпника и прокуратурата сключиха споразумение. 

Богдан е признал вината си, че в дома си в кв. Победа е държал над 200 грама синтетични канабиноиди, с цел разпространение на наркотици. Почти една година той снабдявал цялата махала с въпросната смъртоносна дрога - " друсан чай". Тя е много по-търсена, защото цената и много ниска. В сравнение с марихуаната - за 20 лева може да си купите около 30 грама "чай". Синтетиката обаче била изключително опасна, тъй като се пръскала с много силен химикал, който можел да превърне в наркотик дори обикновен чай или райграс. Циганите се събирали на групи и най-често варели и пиели дрогата.

Щерионов  е осъждан 2 пъти за кражби и като част от бандата на брат си Пандурито за продажба на бременни жени и бебета в Гърция, пише flagman.bg.

Наказанието му трябва да бъде изтърпяно при първоначален „строг“ режим в затвор. На Богдан  е наложена и парична глоба в размер на 4 500 лв. Споразумението, което е одобрено от Окръжен съд – Бургас е окончателно и има сила на влязла в законова сила осъдителна присъда, уточняват от пресцентъра на ведомството. 

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини