Отидете към основна версия

20 687 6

Отвлечено момиче открито в багажник на кола

  • отвлечено-
  • момиче-
  • багажник

Петнайсетгодишно момиче, което мистериозно изчезна на 9 ноември от дома си в Южна Франция и предизвика общонационална издирване, бе открито живо и невредимо в багажника на автомобил в Германия, съобщи агенция Франс прес.
Кло Родригес била открита от германската полиция край град Офенбург до границата с Франция. 32-годишният шофьор на колата е задържан по подозрения в отвличане. Той е от същия район, от който е и момичето, има няколко присъди, включително за сексуално насилие, и е издирван за грабеж в Германия. Бил е пуснат от затвора през септември и е трябвало да се яви в службата за пробация, но не го е направил.

Момичето е настанено в болница, но първоначалните признаци показват, че то не е било наранено физически и не е било насилвано, твърди прокурорът Робер Жели.

В съобщението, описващо поредицата от събития, довели до откриването на момичето, германската полиция уточнява, че всичко започнало с телефонно обаждане за мъж, който незаконно проникнал в автомобил, за да открадне лаптоп. Свидетелят, подал сигнала, описал колата, с която крадецът избягал, и полицията се вдигнала на крак да го преследва.

Нарушителят междувременно ударил друга кола, след което излязъл от своята и хукнал да бяга, но накрая бил застигнат и заловен. Едва след като отвели престъпника в полицейския участък, представителите на закона решили да проверят и колата. Когато отворили багажника, там се оказала изчезналата Кло.

"Толкова сме щастливи – споделила майката на момичето. - Това е било комбинация от много обстоятелства. Но ако не е бил отворен навреме багажникът, може би никога нямаше да визя пак дъщеря си жива".

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини