Отидете към основна версия

5 862 8

Рецидивист плаши полицаи с нож

  • рецидивист-
  • полицаи-
  • нож

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и е извършено в условията на опасен рецидив

Илюстративна снимка, Shutterstock

Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа двама обвиняеми за хулиганство, съобщиха от пресцентъра на СРП.

На 05.12.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия С. З., на 50 г., за престъпление по чл. 325, ал. 2 и ал. 5, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ и б. „Б“ от НК и обвиняемия И. К., на 48 г., за престъпления по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

С. З. е обвинен в това, че на 04.12.2020г. в гр. София извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като отправял обидни и заплашителни реплики към служители на МВР с думите: „Ще ви убия всичките“ и поставил заплашително нож на терасата, на която се намирал.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и е извършено в условията на опасен рецидив, след като С. З. бил осъждан два пъти на „лишаване от свобода“ за умишлени престъпления от общ характер.

И. К. е обвинен в това, че на 04.12.2020г. в гр. София извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като отправял обидни и заплашителни реплики към служители на Столична община, заплашвал ги, че ще ги пребие и ще ги убие, както и към служители на МВР с думите: „Вижте какво ще стане, ще ви избия“.

Деянието е съпроводено със съпротива срещу служители на МВР, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, И. К. замахнал със сатър към полицейски служител и оказал съпротива при задържане.

Обвиняемите С. З. и И. К. са многократно осъждани. Престъпленията, за които те са привлечени като обвиняеми, са наказуеми с лишаване от свобода.

Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителите, на 05.12.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на двамата обвиняеми за срок до 72 часа. Предстои днес, 07.12.2020 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки от тях.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.

Свързани новини