Last news in Fakti

7 Декември, 2020 12:55 5 857 8

Рецидивист плаши полицаи с нож

  • рецидивист-
  • полицаи-
  • нож

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и е извършено в условията на опасен рецидив

Рецидивист плаши полицаи с нож - 1
Илюстративна снимка, Shutterstock

Дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура задържа за срок до 72 часа двама обвиняеми за хулиганство, съобщиха от пресцентъра на СРП.

На 05.12.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност обвиняемия С. З., на 50 г., за престъпление по чл. 325, ал. 2 и ал. 5, вр. ал. 1, вр. чл. 29, ал. 1, б. „А“ и б. „Б“ от НК и обвиняемия И. К., на 48 г., за престъпления по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 от НК.

С. З. е обвинен в това, че на 04.12.2020г. в гр. София извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като отправял обидни и заплашителни реплики към служители на МВР с думите: „Ще ви убия всичките“ и поставил заплашително нож на терасата, на която се намирал.

Деянието по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и е извършено в условията на опасен рецидив, след като С. З. бил осъждан два пъти на „лишаване от свобода“ за умишлени престъпления от общ характер.

И. К. е обвинен в това, че на 04.12.2020г. в гр. София извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като отправял обидни и заплашителни реплики към служители на Столична община, заплашвал ги, че ще ги пребие и ще ги убие, както и към служители на МВР с думите: „Вижте какво ще стане, ще ви избия“.

Деянието е съпроводено със съпротива срещу служители на МВР, изпълняващи задължения по опазване на обществения ред, И. К. замахнал със сатър към полицейски служител и оказал съпротива при задържане.

Обвиняемите С. З. и И. К. са многократно осъждани. Престъпленията, за които те са привлечени като обвиняеми, са наказуеми с лишаване от свобода.

Предвид високата обществена опасност на деянията и извършителите, на 05.12.2020 г. дежурен прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на двамата обвиняеми за срок до 72 часа. Предстои днес, 07.12.2020 г., да бъде изготвено и внесено искане до Софийски районен съд за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на всеки от тях.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    8 5 Отговор
    И не са го разстреляли на място?

    Коментиран от #6

  • 2 Поставен нож на терасата?!?!?!!!!

    6 0 Отговор
    И цяла армия униформени тормозещи хората докьто си правят салатата..
  • 3 един от многото

    8 3 Отговор
    Изтървали са момента когато е бил с ножа в ръка да го убият като куче , ( ама и ас какви ги пиша , то ако убиеш куче става по лошо) , но въпреки всичко , трепането му е майката!
  • 4 Рицидива в обирането

    7 0 Отговор
    На дьржавата КОГА най сетне ша ВИДИТЕ?!???!???!
  • 5 Sofia

    2 5 Отговор
    Вceки дoшъл в грaдa oт рaзни ceлищa , кoитo зa дa ги нaмeриш , първo трябвa дa ce изгубиш cлeд кaтo ce пoшмaткaт и cмeнят някoлкo рaбoти , къдeтo ecтecтвeнo иcкaт дa ce рaбoти , прoбвaт в пoлициятa и aкo нe мoгaт дa cтaнaт пoлицaи , cтaвaт тaкcимeтрoви шoфьoри.
  • 6 9*19мм

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден":

    Ако го бяха разстреляли,както би било редно,вече щеше да има протест в подкрепа на беззащитната жертва. Такова е нашето общество,трудно за разбиране.
  • 7 Stormtrooper

    2 2 Отговор
    Ясно е, че местата за лишаване от свобода не превъзпитават и незнайно защо се твърди, че са такива. Социопатите трябва да живеят отделно от нормалните хора, защото сами показват, че не са за сред хора и сами си избират пътя.
  • 8 Перо

    6 2 Отговор
    При такива действия,полицията в САЩ ще му напълни кухата тиква с олово,преди да го пита кой е и от къде е! При нас 100,000 полицаи се занимават с протестиращи с режима и гласуване за тиквата,а треперят пред всякакъв елемент,въоръжен с нож.