Отидете към основна версия

14 277 17

Монтана проплака от местна бизнесдама

  • бизнесдама-
  • измама-
  • мая-
  • монтана

Мая молила за помощ, тъй като била изнудвана от мъж от Враца

Илюстративна снимка, БГНЕС

Монтанчани изреваха от местна бизнесдама, съобщи BulNews. С медията се свърза потърпевш, който разказа за наглата схема, в която е попаднал.

По думите на 32-годишния Найден П. от Монтана през февруари 2020 г. той е превел на управителя на фирма „Капитал Партнер Нетуърк МТ“ ЕООД Мая Т. сумата от 3490 лв. Мъжът разказа, че 55-годишната бизнесдама, която ръководи дружеството за счетоводни бизнес консултации, се е свързала с него и го е помолила да ѝ помогне, тъй като била изнудвана от мъж от Враца. Тя му споделила, че той я заплашва и парите ѝ трябват спешно.

„Познаваме се от обща компания, не сме близки, но реших да ѝ помогна, а тя обеща, че до седмица ще ми върне парите“, каза потърпевшият.
Найден сподели, че е превел парите на 12 февруари, а вече близо година Мая обещава да му върне сумата след седмица-две и намира оправдания.
По негови думи той не е единственият потърпевш от схемата.

„Чувам, че е завлякла много хора с пари и се оправдава по същия начин, че я заплашват и се страхува“, още каза Найден.

Справка в „Търговски регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел“ показва, че срещу дружеството „Капитал Партнер Нетуърк МТ“ ЕООД са заведени дела за злоупотреба с доверието на хората и вземане на пари на заем, които не се връщат.

„Към момента има наложени запори на фирмата ѝ, като по документи тя не функционира. За последната година тя е с нулев отчет, предполагам е заради укриване на данъци“, заяви Найден.

Той разказа, че от февруари до сега води постоянна кореспонденция с Мая, която не спира да обещава, че ще върне парите, но това така и не се случва.
Мъжът се надява тя да понесе последствията си и да върне парите на хората, които е завлякла и предупреждава останалите да внимават, за да не станат жертви на наглата схема.

Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.

Свързани новини