Last news in Fakti

6 Януари, 2021 13:09 14 269 17

Монтана проплака от местна бизнесдама

  • бизнесдама-
  • измама-
  • мая-
  • монтана

Мая молила за помощ, тъй като била изнудвана от мъж от Враца

Монтана проплака от местна бизнесдама - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Монтанчани изреваха от местна бизнесдама, съобщи BulNews. С медията се свърза потърпевш, който разказа за наглата схема, в която е попаднал.

По думите на 32-годишния Найден П. от Монтана през февруари 2020 г. той е превел на управителя на фирма „Капитал Партнер Нетуърк МТ“ ЕООД Мая Т. сумата от 3490 лв. Мъжът разказа, че 55-годишната бизнесдама, която ръководи дружеството за счетоводни бизнес консултации, се е свързала с него и го е помолила да ѝ помогне, тъй като била изнудвана от мъж от Враца. Тя му споделила, че той я заплашва и парите ѝ трябват спешно.

„Познаваме се от обща компания, не сме близки, но реших да ѝ помогна, а тя обеща, че до седмица ще ми върне парите“, каза потърпевшият.
Найден сподели, че е превел парите на 12 февруари, а вече близо година Мая обещава да му върне сумата след седмица-две и намира оправдания.
По негови думи той не е единственият потърпевш от схемата.

„Чувам, че е завлякла много хора с пари и се оправдава по същия начин, че я заплашват и се страхува“, още каза Найден.

Справка в „Търговски регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел“ показва, че срещу дружеството „Капитал Партнер Нетуърк МТ“ ЕООД са заведени дела за злоупотреба с доверието на хората и вземане на пари на заем, които не се връщат.

„Към момента има наложени запори на фирмата ѝ, като по документи тя не функционира. За последната година тя е с нулев отчет, предполагам е заради укриване на данъци“, заяви Найден.

Той разказа, че от февруари до сега води постоянна кореспонденция с Мая, която не спира да обещава, че ще върне парите, но това така и не се случва.
Мъжът се надява тя да понесе последствията си и да върне парите на хората, които е завлякла и предупреждава останалите да внимават, за да не станат жертви на наглата схема.


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Си ган

    36 1 Отговор
    Чакай някой да върне изпити и изядени пари.....пий една студена вода...
  • 2 Това не е "схема"

    23 5 Отговор
    Кухите кратуни се лъжат елементарно
  • 3 101

    21 0 Отговор
    Налей, една водица студена.
  • 4 дебела дреновица

    18 0 Отговор
    Явно са пропуснали да я сурвакт, сега да наваксат и да дава за здраве
  • 5 очевидец

    25 0 Отговор
    В съдебно дело за 2500лв.които не са върнати съдията пита кога ще върнеш парите и записва ще ги върна когато имам възможност,а този които е дал ще чака.
  • 6 дедо Герчо

    13 2 Отговор
    ТОВА Е ФИДОСОВА,МАЯ Е ПАРТИЗАНСКОТО И ИМЕ,КАТО БУДА,ЯНКОВИЯ....ХАХАХА...

    Коментиран от #16

  • 7 това е

    11 4 Отговор
    ако не с проституция с далавери ще се занимават, типично ганьовски
  • 8 9ьь8ь8

    12 4 Отговор
    Хехехе. А разправяхте че старите хора били наивни и прости и за това хвърляли пачките от прозореца. За всичко това изкарвахте виновни гадните комунисти, разбира се.
    Оказа се, че младите демократично отгоеждани хора, също не падат по-долу.

    Коментиран от #11

  • 9 Мая Иванова ЧСИ, лична приятелка

    9 0 Отговор
    На Фидосова??? Сделки изповяда ни от Фидосова се обявяват за Нищожни, след което се продават от Ч СИ Мая Иванова на нищожни цени официално!! Така Софийска фирма се прости с дърводелско предприятие в с Меляне!!! Перфектни собственици, това се казва Отнемане на предприятия под чадъра на съд, община, Феодализъм!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 хелена

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "9ьь8ь8":

    Неадекватен коментар.
  • 12 Крадец

    9 1 Отговор
    Ако можеш да я опънеш,туй ще ти остане. Иначе,пари няма да видиш.

    Коментиран от #14

  • 13 Ето затова народа е на това дередже

    3 1 Отговор
    Щот позволява да се гаврят с него но пък е лековерен и наивен
  • 14 Сьомга

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Крадец":

    Ти знаеш ли какво представлява тази - дзвер, а този колкото и алкохол да изпие, няма да може да се прежали! Синът на тази бизнес дама не работи, а дължи на бившата си жена хиляди за издръжка на двете им деца и тя ги е дала на него, за да го не съди бившата му, а това е ясно, чи никога няма да му ги върне на Найден! Бившата й снаха напусна сина й заради друг мъж бизнесмен и дори му роди дете и постоянно ги съди за големи суми за издръжка, които те не могат да й изплатят и затова Мая Томова е измислила тази схема! А тази Мая е такава измекярка и скръндза!
  • 15 пандера

    1 0 Отговор
    ще и пратя сандьо от комлука и веднага ще ти върне парите....
  • 16 бай всезнайко

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "дедо Герчо":

    Фидоска не се занимава с джобни пари баце . Тия пари ги дава за пумиарчето си пумернанс ли беше де да знам . Фидоска ще ти бие шамари с пачки докато се осерш , на нея и дай милиони да се развесели малко от живота !
  • 17 Иван

    1 0 Отговор
    Запомнете един път завинаги!

    Пари на заем се дават, които вече сте ги отписали завинаги!