Отидете към основна версия

3 625 18

Шофьорка профуча покрай камери на КАТ, отнесе солидна глоба

  • превишена скорост-
  • глоба-
  • кат

Полицията в Пловдив е с рекорд по установени нарушения на пътя за изминалата година - най-много от подвижните камери за следене на трафика

Илюстративна снимка, БГНЕС

Жена лети с колата си със 145 км/ч при ограничение 60 км/ч на пътя Пазарджик - Пловдив. Полицията в Пловдив е с рекорд по установени нарушения на пътя за изминалата година - най-много от подвижните камери за следене на трафика.

След ремонт за 18 милиона лева, 15 километровата отсечка от главния път между Пловдив и Пазарджик е предпочитана пред магистрала "Тракия". В един от участъците камерата на дежурен пътен патрул засича автомобил със скорост над два пъти по-висока от ограничението, съобщи БНТ.

По обновения първокласен път автомобилът се е движил със скорост от 145 км в час, а разрешената скорост в участъка е само 60 км в час.

"Незабавно е установена водачката и към нея са предприети предвидените от закона за движение по пътищата мерки", заяви инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ "Пътна полиция" в Пловдив.

Глобата за това нарушение е 900 лева. А шофьори, които пътуват между Пазарджик и Пловдив, казват, че често стават свидетели на рискови изпреварвания с бясна скорост.

"До някаква степен е по-широк от другите пътища и позволява, но малко или много винаги има предпоставка за ПТП", коментира Радослав.

За изминалата година от пловдивската дирекция отчитат ръст със 185 процента на заснетите нарушения на скоростта.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.

Свързани новини