Last news in Fakti

15 Януари, 2021 17:52 3 618 18

Шофьорка профуча покрай камери на КАТ, отнесе солидна глоба

  • превишена скорост-
  • глоба-
  • кат

Полицията в Пловдив е с рекорд по установени нарушения на пътя за изминалата година - най-много от подвижните камери за следене на трафика

Шофьорка профуча покрай камери на КАТ, отнесе солидна глоба - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС

Жена лети с колата си със 145 км/ч при ограничение 60 км/ч на пътя Пазарджик - Пловдив. Полицията в Пловдив е с рекорд по установени нарушения на пътя за изминалата година - най-много от подвижните камери за следене на трафика.

След ремонт за 18 милиона лева, 15 километровата отсечка от главния път между Пловдив и Пазарджик е предпочитана пред магистрала "Тракия". В един от участъците камерата на дежурен пътен патрул засича автомобил със скорост над два пъти по-висока от ограничението, съобщи БНТ.

По обновения първокласен път автомобилът се е движил със скорост от 145 км в час, а разрешената скорост в участъка е само 60 км в час.

"Незабавно е установена водачката и към нея са предприети предвидените от закона за движение по пътищата мерки", заяви инспектор Ботьо Гиргинов от КАТ "Пътна полиция" в Пловдив.

Глобата за това нарушение е 900 лева. А шофьори, които пътуват между Пазарджик и Пловдив, казват, че често стават свидетели на рискови изпреварвания с бясна скорост.

"До някаква степен е по-широк от другите пътища и позволява, но малко или много винаги има предпоставка за ПТП", коментира Радослав.

За изминалата година от пловдивската дирекция отчитат ръст със 185 процента на заснетите нарушения на скоростта.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Плащаш и

    10 2 Отговор
    Изчезваш.....цигания до шия...

    Коментиран от #9

  • 2 Счупи тъпомера

    73 7 Отговор
    И никой не пита, защо обновената отсечка, е с такова малоумно ограничение. Също като булевард Левски във Варна, тъпи калинки и тикви. Околовръстно, междуградски път, направени да облекчат тафика, а с ограничение като за детска градина.
  • 3 ти го каза

    48 5 Отговор
    Ремонтиран път за 18 милиона и ограничение 60км.Само в България може да се случи това.Колкото до нарушението на тази госпожа,глобата трябва да е реципрочна на стандарта и доходите на нарушителите.Да не забравяме,че 900лв за едни е много,за други пари за семки.
  • 4 бай онзи

    33 12 Отговор
    естествено че е прелетяла :) на извънградско с ограничение 60... жалки шумкари
  • 5 Гошо

    10 10 Отговор
    Майните са джелезни, продължават да тестват камерите дали с голяма скорост ще ги хване радара!
  • 6 Дългият

    17 29 Отговор
    Има ограничения защото по пътя има отбивки за 2 села плюс бетонов център...А че някой е нервен в краката,е друг въпрос...Като е хубав пътя и давай да вдигнем 200.Хубав,но все пак не е магистрала...

    Коментиран от #11, #18

  • 7 До коментар 2 и 3

    34 3 Отговор
    Взехте ми думите от устата. От централна Б-я съм лятото минавах Пазарджик, Пловдив. Пътят е отличен и това 60км/ч дали не стои още края на ремонта, защото не виждам причина да го има. И сигурно щях да съм с двата крака в батака. Добре, че има свестни колеги, че пресвяткаха с фарове. Не говоря за високи скорости, но и не бях със 60км. И колеги наблюдавайте и святкайте! Утре вие ще сте в кюпа?
  • 8 сигурно

    20 3 Отговор
    Ама те нарочно слагат ограничения за да пълнят гардероба на тиквата от глобите !
  • 9 yшко

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "Плащаш и":

    Като кажат кат,и ми изплува образа на дебел,мазен катаджия,дето пита кво праим сега!
  • 10 ivan

    8 4 Отговор
    Че ги трепеме тия дето се залагат на хранилка.
  • 11 Слушай Дългия

    18 2 Отговор

    До коментар #6 от "Дългият":

    В белите страни на такива места правят лента за намаляне на скороста а не ограничения. Такива тъпизми само тук има и това е защото е "спестено" но е влязло на някой в джоба. Не може на такъв хубав път да се кротнеш със 60 и зад теб да псуват и да те показват с пет пръста.

    Коментиран от #12

  • 12 1944

    7 1 Отговор

    До коментар #11 от "Слушай Дългия":

    така е кат слагат гербаджия елинжинер за шеф на пътното
  • 13 Бонговец

    10 1 Отговор
    Тоя път след Мало Конаре в посока Пловдив , умишлено е натъпкан със знаци за ограничение на скоростта за да могат да ни смъкват по 3 кожи. България съществува благодарение на терора над пушачите. Щигари за 80 стотинки са наложени с 5 лева акциз.И пушача е гонен като терорист. И терора над шофьорите. Милион знаци уловки
  • 14 жик так

    6 1 Отговор
    Щом е карала с 145 км/ч значи там ограничението може спокойно да е 90 км/ч - обаче пък това създава ограничение на полицаите и техните камери!
    Наистина ама НАИСТИНА има на места някакви глупави ограничения!
    ПП предлагам да стложат знак 40 леле що джигити ще "хванат"
  • 15 Той

    4 2 Отговор
    Сигурно е бързала за АДРЕС(на работа)!?
  • 16 PlimP

    3 0 Отговор
    няма такава БГ тъпотия, на първокласен път от републиканска и евро. пътна мрежа ще сложиш ограничение 60 заради бетоновъзел, автосалони, автосервизи и прочие, наковаха мантинела от край до край, онзи ден камион беше аварирал и познайте дали не пречеше на движението, тоя път е проектиран да не е полезен, а да усвой 18 милиона за 15км., рак да го умори олигофренът, който беше поствил конуси насред ленатата пред двора на ПИМК, евала простотия, не оправдавам летящата крава
  • 17 Густо Майна

    1 0 Отговор
    От както направиха ремонт на Пловдив - Пазарджик т. нар. скоростни режими са пълно безумие: От Пловдив до кръговото за Стамболийски/Цалапица ограничението почти перманентно е 60!!! На най-широкият двупосочен път в България?! Откровена хранилка, макар че, ако ги питаш милиционерите ще кажат фирми, фирмички, сметища, заблудени рибари изкачат от към Марица, магистрални работнички...
  • 18 вононнон

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Дългият":

    само да ти кажа ,че камерата е на отбивката за сметището и нелегалния път за Цалапица ---този път трябва да се затвори и да се минава през кръговото на Стамболийски (ОРТАХАН) Защото от този път изкачат аборигени от Цалапица и винаги на косъм се разминават