Отидете към основна версия

5 680 16

Задържаха криминално проявен след преследване и ексцесии в Бургаско

  • преследване-
  • гонка-
  • средец-
  • бургас

41-годишният арестуван е извършил куп нарушения

Илюстративна снимка, БГНЕС

41-годишен криминално проявен мъж и неправоспособен водач от Бургас е задържан след преследване с полицията, при което блъснал един от служебните автомобили, съобщиха от ОДМВР - Бургас. Случаят е от вечерта на 21 март.

Полицейски служители, патрулиращи в района на пътя Бургас – Средец, подават сигнал за спиране на лек автомобил Audi A3 с варненска регистрация, чийто водач не се съобразил с разпореждането и продължил движението си. Към мястото са били изпратени два автомобила на бургаската жандармерия, намиращи се на територията на Районно управление – Средец.

След пътната детелина в посока завод "Промет стийл" - село Дебелт, Audi-то е било застигнато и изпреварено от автопатрул на Четвърто Районно управление - Бургас. В този момент водачът на лекия автомобил спрял и превключил на задната предавка, удряйки предната част на единия служебен автомобил на жандармерията – Volkswagen Tiguan.

Водачът на Audi-то е бил задържан, като е установено, че това е 41-годишен криминално проявен бургазлия. При задържането си същият изхвърлил кутийка с осем топчета, съдържащи веществото, наподобяващо метамфетамин. Констатирано било, че Audi-то е с прекратена регистрация и е собственост на 19-годишен мъж от Аксаково.

Бургазлията, който го управлявал бил неправоспособен водач (с отнета шофьорска книжка). Същият е тестван за употреба на алкохол - дрегерът отчел отрицателен резултат, но отказал тестване за употреба за наркотични вещества и техните аналози.

От пътния инцидент са настъпили материални щети (по първоначални данни на стойност 600 лв). Размирникът е бил задържан в Районно управление – Средец със заповед за задържане за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини