Отидете към основна версия

2 987 9

Осъдиха пловдивчанин – откраднал оборота на фирма и избягал със служебния бус

  • оборот-
  • кражба-
  • дългове-
  • пловдивчанин

Мъжът е получил наказание "пробация", тъй като е признал за престъплението и е възстановил липсващата сума

Снимка: БГНЕС

Пловдивчанин получи наказание „пробация” след кражба от работодателя си. Той задигнал оборота на фирмата, а причината – стари борчове, пише TrafficNews.

Мъжът започнал работа към дружество „Опаковка” като шофьор на бус. С него той е трябвало да разнася стока по търговски обекти, да приема заявки, а на края на работния ден да отчита парите от продажбите. Пловдивчанинът стриктно изпълнявал задълженията си първоначално. Така до края на третия месец от постъпването си на работа.

Шофьорът трябвало да обиколи над 10 обекта. Рано сутринта бусът бил натоварен със стока и мъжът потеглил. В края на работния ден обаче, той не се върнал в складовата база. Междувременно у него бил целият оборот за деня – над 2500 лева.

Пловдивчанинът се прибрал в дома си, а бусът зарязал пред жилището си. С парите пък покрил стари борчове.

Повече от два дни колегите му се опитвали да се свържат с него. Управителят дори го потърсил в дома му, но ни вест ни кост от мъжа. Пред кооперацията, в която живее, мениджърът открил буса. Ключар успял да отвори превозното средство и същото било върнато в складовата база.

Собственикът на фирмата подал сигнал в полицията. Униформени успели да открият шофьора беглец и да го задържат. Пред полицаите мъжът признал за укриването на оборота и разказал за борча.

Срещу шофьорът било повдигнато обвинение за длъжностно присвояване. По време на разследването, той успял да събере цялата задигната сума и да я върне на бившите си вече работодатели.

В крайна сметка пловдивчанинът бе осъден. Преди дни Районен съд му е наложил минимално наказание, а именно „пробация”. Признанието за вина, чистото съдебно минало и факта, че е върнал парите, са спасили пловдивчанина от по-тежка присъда.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.

Свързани новини