Отидете към основна версия

4 406 7

Пловдивски криминалисти разкриха две оранжерии за марихуана

  • марихуана-
  • наркотици-
  • наркоразпространение-
  • звъничево-
  • клисура

Действията срещу наркоразпространението са осъществени на територията на Клисура и пазарджишкото село Звъничево

Снимка: МВР

Oперация по противодействие на производството и разпространението на наркотици са провели от пловдивската полиция под ръководството на Окръжната прокуратура в Пловдив, съобщиха от МВР.

Действията са осъществени на територията на Клисура и пазарджишкото село Звъничево. След получена оперативна информация за лица, занимаващи се с отглеждане на марихуана в Клисура, служителите от ОДМВР – Пловдив предприели проверка в неработещ цех на търговско дружество. На мястото е открита модерно оборудвана и добре замаскирана лаборатория за производство на марихуана.

Незаконната фабрика е била снабдена с осветителна, вентилационна, поливна и отоплителна система. В помещението са намерени растения от рода на конопа, както и суха марихуана. Открити са и уреди за измерване на влажност и температурата. В хода на процесуалните действия са събрани данни за съпричастност на няколко лица от Карлово и Пазарджик.

Предприети са претърсвания и изземвания и на адреси в Пазарджик и областта. При последвали действия в с. Звъничево е открита още една лаборатория, разположена в помещение от жилищна сграда. При претърсването са иззети 47 растения от рода на конопа в напреднал стадий на растеж. Към момента са задържани четирима по ЗМВР. Други двама, съпричастни към извършваната дейност, са обявени за издирване.

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.

Свързани новини