Отидете към основна версия

4 250 19

Нападателите на инкасо автомобила с "Калашников" и чук /Обновена/

  • обир-
  • инкасо-
  • въоръжени

Тази сутрин бе направен втори оглед на мястото на обира на инкасо автомобила в столицата.

Вчера около 18.40 часа в дирекцията бил получен сигнал чрез телефон 112 за извършен въоръжен грабеж на инкасов автомобил в ж.к. „Слатина”.  Автомобилът е бил спрян пред офис на „Изи пей“

По първоначални данни нападателите били четирима, въоръжени с автомат „Калашников” и чук. Придвижвали се с лек автомобил, зелен на цвят. Все още не е ясно каква марка е автомобилът, с който са избягали, заради противоречивите свидетелски показания. Спрягат се няколко марки, сред които "Хюндай" и "Алфа Ромео".

Стана ясно, че касиерката е била в офиса, но не е видяла нападателите

Потърпевшите разказали, че мъж с черна маска с прорези на очите насочил автомат към тях докато те прибирали оборота на офиса в инкасовата кола. Нападателят ги принудил да се отдръпнат от автомобила.

Появил се втори мъж, който издърпал чантата с парите от ръцете на охранителя и побягнал. Секунди след това към шофьора на охранителната фирма се приближил третият от нападателите, който го принудил да отвори вратата, удряйки няколко пъти по стъклото с чук. Непознатият го издърпал от колата и прибрал останалите пари, които вече били вътре, групата се оттеглила с автомобил, паркиран наблизо. След това потърпевшите побързали да натиснат няколко пъти паник-бутона, сигнализирали и в полицията.

Окраднатата сума е 173 000 лева, според главен комисар Валери Йорданов, директор на СДВР. От самия офис са откраднати най-вероятно 15 000 лева, а останалите 158 000 лева са от инкасо автомобила, който събирал парите и на други офиси на "Изи пей".

Пристигналите веднага полицейски екипи извършили оглед на място. На този етап са установени допуснати груби нарушения в дейността на икасиращите. По случая е образувано досъдебно производство.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини