Отидете към основна версия

10 678 57

Арестуваха известен кримигерой във Враца, барикадирал се в апартамента си

  • стефан емилов-мачката-
  • арест-
  • кримигерой

Снощи 30-годишният Стефан Емилов-Мачката отишъл в местна дискотека и предизвикал скандал

Завърши успешно полицейската операция по задържането на врачанския крими герой Стефан Емилов-Мачката, съобщава BulNews.

Преди близо 3 часа 6 полицейски автомобила блокираха кооперация на ул. „Хаджи Димитър“ в центъра на града. Причината за струпването на толкова униформени бе последната изцепка на Мачката.

Снощи 30-годишният бандит отишъл в местна дискотека, популярна като Буркана, и предизвикал скандал. При опит да бъде озаптен петима охранители брутално го пребили. Състоянието му било толкова тежко, че била извикана линейка, която го закарала в болницата. Въпреки тежкото си състояние, Мачката отказал да бъде настанен за лечение и си тръгнал.

Прибрал се в квартирата, в която живее с приятелката си, взел бокс и нож и се върнал в дискотеката. Започнал нов бой, при който има и пострадали охранители.

Още същата нощ била подадена жалба срещу него и днес сутринта полицията отишла да го прибере. Мачката обаче категорично отказал да отвори и заявил, че няма да пусне живо ченге да влезе в апартамента.

По тази причина били мобилизирани значителни полицейски сили, като специализираната операция се ръководеше от шефа на районното управление Илиян Георгиев. Да провери ситуацията дойде и директорът на полицията Цветко Нинов.

След два часа преговори пристигна линейка и двама спешни медици бяха допуснати в квартирата. При прегледа се оказа, че Мачката е в тежко здравословно състояние и се налага спешно да бъде настанен за лечение в болницата. На мястото пристигна и пожарна, която трябваше да окаже съдействие при свалянето на Стефан Емилов, но в крайна сметка с помощта на полицаи той стигна на собствен ход до линейката. Мъжът видимо бе в неадекватно състояние, с голяма рана на главата.

По първоначални данни Мачката е с тежко комоцио, получено след нанесения му побой в дискотеката. Едва след стабилизирането на здравословното му състояние, ще бъдат предприети мерки от страна на полицията.

Това не е първото изпълнение на Стефан Емилов. До преди 3 месеца той беше във врачанския затвор, където излежа 4-годишна присъда за нападения с нож и нанесени побои. След излежаването на наказанието си, той отишъл в София, откъдето преди около 2 месеца се връща във Враца. През това време в полицията са регистрирани дребни негови нарушения. До миналия уикенд.

Тогава Мачката пребива сервитьорка в заведението на пл. „Христо Ботев“, популярно като Белия бар. Да я защити пристигнал баща ѝ, който се сбил с него и изпотрошили заведението. За този случай обаче няма официална информация от полицията и не е известно Мачката да е бил задържан.

След снощния бой ситуацията коренно се променя и е време правораздавателните органи във Враца да свършат своята работа и да гарантират на обществото, че никой няма да бъде наръган или пребит, докато се забавлява.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 21 гласа.

Свързани новини