Отидете към основна версия

3 138 15

Младеж запали 4 коли и фургон, чувствал се самотен

  • палеж-
  • коли-
  • фургон-

През цялото време се опитвал да се свърже с момиче, към което имал чувства. Девойката обаче не отговаряла

Илюстративна снимка, БГНЕС

Младеж от Пловдив застана пред съда след серия палежи под тепетата. През 2018 година той запалил фургон на фирма, както и 4 автомобила.

Днес Георги се изправи пред магистратите от Окръжен съд. Той пристигна сам, без защитник, тъй като адвокатката му е в болница. В залата липсваха и част от пострадалите, чиито коли са били опожарени, съобщи trafficnews.bg.

Георги е родом от Пловдив, живее в квартал "Кючук Париж". Той работи при вуйчо си в автосалон в село Труд. На 23 май вечерта Жоро се прибирал от работа и веднага след това отишъл на концерт на Младежкия хълм. През цялото време се опитвал да се свърже с момиче, към което имал чувства. Девойката обаче не отговаряла.

Това силно разстроило младежа. В гнева си той решил да извърши палеж, само и само да стане известен и да привлече внимание към себе си. Първо възпламенил фургон на фирма в центъра на Пловдив. Георги събрал боклуци до гумата на превозното средство, драснал клечката и избягал. Прибирайки се към дома си в Кючука, на бул. „Македония” забелязал две аудита, паркирани едно до друго. Отново събрал боклуци до колите, запалил ги и останал да се любува на пламъците. Когато огънят обхванал двата автомобила, Георги се обадил на спешен телефон 112. Изчакал пожарникарите и дори сам се похвалил, че е героят подал сигнал.

След инцидента се оправил към магазин Била, в района на който живеел. На ул. „Димитър Талев” подпалвачът отново решил да „блесне” и отново си набелязал две коли. Схемата била същата, но случаен минувач изпреварил Георги и пръв подал сигнал за инцидента.

Жоро останал отново на мястото на инцидента и събудил подозрения сред пожарникари и полиция, тъй като в рамките на час се появил на два палежа. Пред униформените Георги сам признал за палежите, обяснявайки, че се чувства самотен.

Спрямо него е повдигнато обвинение.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.

Свързани новини