Отидете към основна версия

4 807 25

Мъж нападна полицай, заплаши го с уволнение и опита да му вземе пистолета

  • кючук париж-
  • пловдивчанин-
  • хулиган-
  • полицай

Вместо да изпълни полицейските препоръки, мъжът започнал да обижда единия от полицаите

Снимка: БГНЕС/Илюстративна

Пловдивчанин отнесе глоба за дребно хулиганство след като си позволи да блъска и обижда полицай в пловдивския квартал „Кючук Париж”. В края на миналата седмица, малко след полунощ, в районното полицейско управление в квартала постъпил сигнал за горящи строителни отпадъци на булевард „Македония”, съобщи "Трафикнюз".

Двама полицаи пристигнали на мястото на инцидента, за да окажат съдействие на пожарникарите, относно обезопасяването на района. Около 3,00 часа през нощта се появил и нарушителят на обществения ред, който твърдо отказал да напусне мястото, след като бил предупреден от органите на реда да не пречи на пожарникарите и да не застрашава собственото си здраве.

Вместо да изпълни полицейските препоръки, мъжът започнал да обижда единия от полицаите. Някои от светущите реплики, записани в показанията са:

„Ей, хлапак, аз съм ти купил униформата. Аз ще ти разпореждам. Не си ти човека да ми разпореждаш, ще ти стъжня живота, уволнен си“.

Докато словесно атакува униформения, хулиганът го хванал за ръката и започнал да го блъска, като впоследствие дори посегнал в посока служебното му оръжие. Всички свидетели останали крайно възмутени от действията му срещу полицая.

Предвид това, че не е осъждан, магистратите от районен съд - Пловдив определиха постъпката на мъжа като хулиганска проява и нарушение на обществения ред и спокойствие. Заради действията си и обидите към полицая, той се размина само с глоба от 300 лева.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 18 гласа.

Свързани новини