Отидете към основна версия

5 629 29

Колежка на пребития общинар в Разлог: Повалиха го на земята, единият го удряше с дебела сопа

  • общинар-
  • разлог-
  • пребит-
  • дърва-
  • спор

Изпаднах в ужас и започнах да крещя да спрат, разказва Емилия Даракчиева

Снимка: Нова телевизия

„Отзовахме се на сигнал и на място сварихме един човек да реже дърва. Видимо тези дърва – върба и еловица, бяха добити незаконно, тъй като нямаше никаква марка. Спряхме с колата и започнахме да разпитваме на кого са, просто рутинни въпроси. Отбихме колата встрани, малко по-надолу и колегата слезе, за да провери какво се случва, а аз останах в колата. Минута по-късно се обърнах по случайност и виждам как започват да го удрят с юмруци, ритници и го повалят на земята. Започнаха да го ритат и да го бият по всевъзможен начин”, това разказа пред репортер на struma.bg Емилия Даракчиева, колежка на нападнатия от трима роми шеф на общинската охрана в Разлог Методи Колев, станала очевидец на проявената жестокост над колегата си.

“Единият от мъжете започна да го удря с една дебела сопа и да го налага където свари. Изпаднах в ужас и започнах да крещя да спрат. В интерес на истината спряха, но това, което видях, е нечовешко. Веднага звъннах на полиция и те се отзоваха по най-бързия начин, дойдоха в рамките на две минути, общо три патрулки, и задържаха мъжете. Ужаси ме това, че наоколо имаше около 20 човека, които седяха спокойно, пиеха си кафе и не взеха никакво отношение. Това, което видях, не е нормално и не е човешко”, каза още Е. Даракчиева, която е в шок от случилото се.

Както struma.bg писа, шефът на „Обществен ред и сигурност” към община Разлог Методи Колев е пребит жестоко от трима мъже от ромски произход по време на изпълнение на служебните си задължения. 44-годишният общински служител е настанен в болница с травми по тялото и съмнение за комоцио, за щастие без опасност за живота. Биячите са задържани, а по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325 от НК за хулиганство.

Наглото нападение е станало завчера около 11:30 часа на ул. „Стара планина“ в ромския квартал на Разлог. Методи Колев заедно с главен експерт от отдел „Екология“ Емилия Даракчиева се отзовали на сигнал за незаконни дърва за огрев, складирани на тротоара пред една от къщите. Проверката явно подразнила мъжете, които се били заели с рязането на дървата и на рутинните въпроси чии са дървата, имат ли документи, отвърнали с жестока агресия и нечовешки побой над длъжностното лице.

В ромския квартал никой не пожела да разкаже за случилото се. На мястото, където е станал инцидентът и където са били незаконните дърва, във вчерашния ден имаше няколко мъже, които обаче заявиха, че не са видели нищо, а самият бой е бил по-надолу по улицата.

Жандармерия бе изпратена и вчера в Разлог и позиционирана на входовете и изходите на ромския квартал.

Поставете оценка:
Оценка 5 от 8 гласа.

Свързани новини