Отидете към основна версия

4 092 13

Разкрита е модерна лаборатория за марихуана в столичния "Малашевци"

  • лаборатория-
  • марихуана-
  • малашевци

Иззети са около 800 саксии със засадени растенията на височина от 10 до 100 см, множество лампи, саксии, трафове, машини за отделяне на главите на растенията, както и голямо количество суха и свежа растителна маса

Снимка: МВР

При спецоперация за противодействие на престъпления с наркотични вещества от СДВР и ГДБОП са разбили модерно оборудвана лаборатория за марихуана в столичния квартал "Малашевци". На 19 януари са задържани и трима чужди граждани на 25, на 28 и на 31 години, съобщават от силовото ведомство.
Иззети са около 800 саксии със засадени растенията на височина от 10 до 100 см, множество лампи, саксии, трафове, машини за отделяне на главите на растенията, както и голямо количество суха и свежа растителна маса. Различни по вид наркотични вещества са намерени и при претърсвания в обитаваните от задържаните жилища. Резултатът от назначената експертна справка показал, че сухата тревистата маса е коноп с тегло 473 грама, а останалите наркотични вещества са амфетамин, хашиш и коноп.

По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани в Софийската градска прокуратура и тримата мъже са с повдигнато обвинение и наложена марка за неотклонение „задържане за срок“ до 72 часа.

Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.

Свързани новини