Last news in Fakti

21 Януари, 2022 17:47 4 077 13

Разкрита е модерна лаборатория за марихуана в столичния "Малашевци"

  • лаборатория-
  • марихуана-
  • малашевци

Иззети са около 800 саксии със засадени растенията на височина от 10 до 100 см, множество лампи, саксии, трафове, машини за отделяне на главите на растенията, както и голямо количество суха и свежа растителна маса

Разкрита е модерна лаборатория за марихуана в столичния "Малашевци" - 1
Снимка: МВР

При спецоперация за противодействие на престъпления с наркотични вещества от СДВР и ГДБОП са разбили модерно оборудвана лаборатория за марихуана в столичния квартал "Малашевци". На 19 януари са задържани и трима чужди граждани на 25, на 28 и на 31 години, съобщават от силовото ведомство.
Иззети са около 800 саксии със засадени растенията на височина от 10 до 100 см, множество лампи, саксии, трафове, машини за отделяне на главите на растенията, както и голямо количество суха и свежа растителна маса. Различни по вид наркотични вещества са намерени и при претърсвания в обитаваните от задържаните жилища. Резултатът от назначената експертна справка показал, че сухата тревистата маса е коноп с тегло 473 грама, а останалите наркотични вещества са амфетамин, хашиш и коноп.

По случая е образувано досъдебно производство. Материалите са докладвани в Софийската градска прокуратура и тримата мъже са с повдигнато обвинение и наложена марка за неотклонение „задържане за срок“ до 72 часа.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    18 2 Отговор
    А ние разкрихме модерна лаборатория на Сербезова за производство на химическа диария, наречена ковид ваксина
  • 2 Къде, къде?

    11 1 Отговор
    Е как къде в Малашвеция !
  • 3 Уса

    8 4 Отговор
    Марихуаната не е проблем и трябва да има медицинска на пазара за тежко болни хора.Проблема е,че е слаба за наркоманите и я мешат с химически боклуци затова откачат и вършат глупости.В САЩ свободно се продава и престъпленията не са нараснали и черния пазар изчезна.В началото имаше интерес от много хора,но сега си я пушат отново същите,които и преди се снабдяваха на черно.Аз не съм пушач и дори не съм опитвал нямам интерес,защото съм добре с нервите и нямам нужда от успокоение.Като искам вземам си бутилка качествено вино пия една чаша и се чувствам добре

    Коментиран от #10

  • 4 Уса

    9 1 Отговор
    Марихуаната може да се ползва и за чай не само за пушене.Повечето марихуана в САЩ не е натуралната от природата а кръстоска или ГМО.Най-качествената е българската все още природна

    Коментиран от #6

  • 5 Venturа.

    13 3 Отговор
    Това са хора на Ристе Хазарта. Те са анти фашисти. Нема да ги барате.
  • 6 Друг вид

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "Уса":

    Българската е друг вид - от която са правили калчища навремето. В нейният състав количеството канабиол е много малко.
  • 7 Клошар

    15 0 Отговор
    Лаборатория,в която се отглеждат растения се нарича оранжерия,а оранжерия в която се провеждат химични или биологични опити се нарича лаборатория.
    Носенето на шапка е характерно за аристократките,но не всяка,която сложи шапка е такава.

    Коментиран от #12

  • 8 xsxx

    6 0 Отговор
    Да ви имам и новината. Хванали 3 мишлета с трева за 5 000 лв. През българия минава хероин за МИЛИОНИ всеки ден.
  • 9 И аз съм бил с тях

    3 0 Отговор
    Ами бизнесмените с коли за милиони минаващи турската граница и връщащи се всеки ден тях кога?колите са пълни с тайници виждал съм ги и разчита че като е с ферари с германска рег. няма да има ядове ..... през бг минава дрога не за милиони а за милярди
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Иво

    3 0 Отговор
    Това да е за урок на всички дето се опитат да не се отчетат в "дирекцията".Пропуснат ли да го направят бизнеса им моментално ще се превърне в "успешна акция".
  • 12 Ням,Ням

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "Клошар":

    Според тяхната логика, природата е лаборатория която синтезира трева! Алкохола го вариме на полето и се продава свободно.
  • 13 накъдри юкселов

    0 0 Отговор
    раздайте я на бедните хора да я изпушат и умрат!