Отидете към основна версия

971 3

Горя пожар в център за младежи с увреждания

  • пожар-
  • център-
  • младежи-
  • русе

От сградата успешно са евакуирани 11 младежи

Снимка: БГНЕС

Около 23:00 ч. на 2 април е възникнал пожар в Центъра за настаняване от семеен тип на младежи с увреждания „Любов“ в Русе. Освен огнеборци, в гасенето са се включили патрули на МВР, както и служители от центъра.

От сградата успешно са евакуирани 11 младежи на възраст между 22 и 30 години и двете дежурни болногледачки, съобщават от Общината. Нама пострадали хора.

На двама полицаи е бил осигурен кислород след почувстван дискомфорт от вдишаните газове по време на евакуацията. Всички младежи са прекарали нощта в съседния Център за настаняване от семеен тип на младежи с увреждания „Надежда“. След направен оглед е установено, че пожарът е предизвикан от дефектирал сушилен апарат, разположен в сутерена. Електрозахранването в центъра е преустановено. Сградата има изградена пожароизвестителна система, която е сработила.

Днес се извършва оглед на щетите и помещенията. Прави се преглед на инсталациите, като са уведомени и застрахователните институции. Разчистват се засегнатите пространства, за да могат да се върнат младежите в мястото за живеене, с което са свикнали.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини