Last news in Fakti

3 Април, 2022 19:50 959 3

Горя пожар в център за младежи с увреждания

  • пожар-
  • център-
  • младежи-
  • русе

От сградата успешно са евакуирани 11 младежи

Горя пожар в център за младежи с увреждания - 1
Снимка: БГНЕС

Около 23:00 ч. на 2 април е възникнал пожар в Центъра за настаняване от семеен тип на младежи с увреждания „Любов“ в Русе. Освен огнеборци, в гасенето са се включили патрули на МВР, както и служители от центъра.

От сградата успешно са евакуирани 11 младежи на възраст между 22 и 30 години и двете дежурни болногледачки, съобщават от Общината. Нама пострадали хора.

На двама полицаи е бил осигурен кислород след почувстван дискомфорт от вдишаните газове по време на евакуацията. Всички младежи са прекарали нощта в съседния Център за настаняване от семеен тип на младежи с увреждания „Надежда“. След направен оглед е установено, че пожарът е предизвикан от дефектирал сушилен апарат, разположен в сутерена. Електрозахранването в центъра е преустановено. Сградата има изградена пожароизвестителна система, която е сработила.

Днес се извършва оглед на щетите и помещенията. Прави се преглед на инсталациите, като са уведомени и застрахователните институции. Разчистват се засегнатите пространства, за да могат да се върнат младежите в мястото за живеене, с което са свикнали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Слава Украинйе

    0 5 Отговор
    Гадните агресори и младежкия център за увреждания атакуваха! Z
  • 2 Браво

    3 0 Отговор
    Всяка обществена сграда трябва да има противопожарна инсталация, резултата е видим - няма жертви.
  • 3 Добре

    1 0 Отговор
    че няма жертви все пак .