Отидете към основна версия

4 243 51

15-годишният Омар, карал автобуса с мигрантите, остава в ареста. Той: Виновен съм, но спирачките отказаха

  • омар-
  • автобус-
  • мигранти-
  • ареста-
  • виновен-
  • спирачки

Гранични полицаи са опровергали твърденията му, че се е опитал да спре, за да избегне удара. Напротив - установено е точно обратното, че е увеличил скоростта непосредствено преди удара с автомобила. Това показва умисъл

Снимка: bTV

Шофьорът на автобуса, убил двама полицаи, остава в ареста. Това реши днес Окръжният съд в Бургас. Преди два дни автобус, превозващ 47 нелегални мигранти се вряза в патрулна кола в Бургас. На място загинаха двама полицаи - Йордан Илиев и Атанас Градев.

"Престъплението, извършено от Омар Мохамад Али Аднан, е фрапантен удар срещу държавността. Това заяви днес дежурният прокурор по делото Димитър Узунов, цитиран от bTV.
Гранични полицаи са опровергали твърденията му, че се е опитал да спре, за да избегне удара. Напротив - установено е точно обратното, че е увеличил скоростта непосредствено преди удара с автомобила. Това показва умисъл.

Пред съда Омар се призна за виновен. Каза, че поискал да натисне спирачката, но тя отказала. Поиска да не е в затвор, защото бил непълнолетен.

По-рано днес българинът, който беше задържан за това, че е продал автобуса на трафикантите от катастрофата в Бургас, при която загинаха двама полицаи, беше освободен.
Иван Попов е от Харманли и е собственик на депо за продажба на бракувани автобуси. Той е освободен поради липса на достатъчно доказателства срещу него.

Поставете оценка:
Оценка 1.5 от 12 гласа.

Свързани новини