Отидете към основна версия

3 380 47

Демерджиев за загиналия полицай: Става въпрос за изключителна агресия

  • убит-
  • полицай-
  • граница-
  • елхово

Слизайки от служебната кола полицаят насочва фенера към оградата. Веднага последва изстрел от съседната територия- Република Турция. Той е убит с първия изстрел

Полицаят, загинал при границата край село Голям Дервент е прострелят през оградата с един изстрел от турска страна. Това каза главният секретар на МВР Петър Тодоров, цитиран от Нова ТВ.

Сержант Петър Бъчваров и служител на МО са на смяна във фаталната нощ. Те се натъкват на срез на оградата. Слизайки от служебната кола полицаят насочва фенера към оградата. Веднага последва изстрел от съседната територия- Република Турция. Той е убит с първия изстрел. Служители на МО успява да се скрие зад колата. По него започва стрелба. Той отвръща със служебното си оръжие. По негови думи по него са произведени 10-15 изстрела. Той остава невредим. Групата, произвела изстрелите, се оттегля към вътрешността на Турция. Осъществен е контакт с турските власти. Предприети са действия по установяване на извършителите, обясни комисар Тодоров.

Доведена е жандармерия и разследващи, много екипи работят. Имам уверението на турските власти, че тези хора ще бъдат намерени и изправени пред закона. Това каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. "Тези момчета всеки ден с телата си спират този мигрантски натиск. Всеки ден оградата се кърпи и поддържа от екипите. Става въпрос за изключителна агресия", добави той.

Очаквайте подробности!

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.

Свързани новини