Last news in Fakti

8 Ноември, 2022 09:24 3 373 47

Демерджиев за загиналия полицай: Става въпрос за изключителна агресия

  • убит-
  • полицай-
  • граница-
  • елхово

Слизайки от служебната кола полицаят насочва фенера към оградата. Веднага последва изстрел от съседната територия- Република Турция. Той е убит с първия изстрел

Демерджиев за загиналия полицай: Става въпрос за изключителна агресия - 1

Полицаят, загинал при границата край село Голям Дервент е прострелят през оградата с един изстрел от турска страна. Това каза главният секретар на МВР Петър Тодоров, цитиран от Нова ТВ.

Сержант Петър Бъчваров и служител на МО са на смяна във фаталната нощ. Те се натъкват на срез на оградата. Слизайки от служебната кола полицаят насочва фенера към оградата. Веднага последва изстрел от съседната територия- Република Турция. Той е убит с първия изстрел. Служители на МО успява да се скрие зад колата. По него започва стрелба. Той отвръща със служебното си оръжие. По негови думи по него са произведени 10-15 изстрела. Той остава невредим. Групата, произвела изстрелите, се оттегля към вътрешността на Турция. Осъществен е контакт с турските власти. Предприети са действия по установяване на извършителите, обясни комисар Тодоров.

Доведена е жандармерия и разследващи, много екипи работят. Имам уверението на турските власти, че тези хора ще бъдат намерени и изправени пред закона. Това каза министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. "Тези момчета всеки ден с телата си спират този мигрантски натиск. Всеки ден оградата се кърпи и поддържа от екипите. Става въпрос за изключителна агресия", добави той.

Очаквайте подробности!


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТАЛИБАНИТЕ НА МЕРКЕЛ И СОРОС

    41 4 Отговор
    За ислямизацията на Европа!

    Коментиран от #39

  • 2 Луд

    40 6 Отговор
    Лошото е ,че граничните полицаи играят с каналджиите и после плащат с живота си.Заради жълти стотинки.

    Коментиран от #37

  • 3 Това

    35 4 Отговор
    Е пародия на държава
  • 4 САНДОКАН

    37 7 Отговор
    Изключителна агресия,а след като нашите партньори са им разрушили държавата какво трябва да очакваме. Риторичен въпрос

    Коментиран от #21

  • 5 Добре

    11 5 Отговор
    Че са останали в Турция ,там ще ги сгебцат и ще ги евцат
  • 6 емо 73 канар

    45 1 Отговор
    Започнете да ги убивате, и ще спрат да минават. И като ги убие те, не ги махай те. Оставете ги там, за да ги виждат следващите.

    Коментиран от #45

  • 7 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    23 0 Отговор
    По-добре от мен знаете,че в каналджийството има много пара......тя се разпределя от горе до долу и от долу до горе....всеки може да види какво стълпотворение от коли е на ....Бандитска среща....всеки знае,че вече няма управление на полицията в Годеч....Най нормално е там където има много пара И ТО ЛЕСНА, да има и ......трупове за жалост....С какъв куршум е убит полицаят....да не е ....от другарски огън.....
  • 8 Боиното кръщене на бегето за шенген😂😂

    10 4 Отговор
    Всичко е наред другари ние бдим😂😂😂😂европа е само германия и съседните й страни отвъд нях не е европа ами кочина а така ше бъде докъто на тези територии не заживеят немци
  • 9 Аааа

    15 4 Отговор
    За да го уцели в тъмното трябва да е стрелял снайперист със специално оборудвне. Или пък изстрела е бил почти от упор което предполага контакт на стрелеца и простреляния. Трета версия е случайно попадение и мал шанс на загиналия

    Коментиран от #12, #16

  • 10 Въпрос???

    16 2 Отговор
    Добре де, този който е стрелял, ако е бил на турска територия, защо ще стреля, нали не е бил пресякал границата още? Или си измислят.
  • 11 Произведени са 10-15

    8 1 Отговор
    изстрела по служителя от МО, той е произвел още няколко със служебното си оръжие... А никой нищо не е чул?!
  • 12 Луд

    15 0 Отговор

    До коментар #9 от "Аааа":

    Той може да е бил легнал до оградата .В тъмното не можеш да го видиш и да стреля от упор
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този нефелният

    13 3 Отговор
    да спре да се хвали с постижения,а да свърши малко работа. Бог да прости момчето.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Че колко тъмно

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "Аааа":

    да е било - колата вероятно е била с включени светлини, а загиналият е насочил и фенер.
  • 17 ЧАКАЙ ЧААКАЙ

    6 1 Отговор
    ....докато не ги хванат.....каква е гаранцията че са каналджии и емигранти...а не ...!?..🤔
  • 18 Боко Тиквоко

    20 2 Отговор
    Истината май е, че по време на управлението на Тиквата всичко ставаше тихомълком, каналите за каналджийството са били под чадър, пари са падали. А сега откакто се смени правителството и започна истинката охрана се видя и калпавата ограда и невъзможността да охраняваме границата. Тиквата ги водеше европейците с хеликоптер, да им показва как хубаво пазим гроницата. Той ги лъжеше, те се преструваха, че му вярват и пак не ни пускаха в Шенген, защото знаеха реалността.
  • 19 Пич

    12 2 Отговор
    Пълни глупости , изказани от некомпетентен тунеядец !!! Твърди , че няма мигранти , и всичко ни е наред .....!!!??? Направо - няма проблеми никакви , на нашата граница !!!??? Мафията била ......!!! Ама те , каналджиите са мафия бе , идиоти !!! И такива като вас издават устни заповеди , да не се стреля , и да не се носи оръжие !!! Затова умират нашите момчета !!! Но нали трябва да се мазните на Козяк , и да сте политкоректни !!! Нашите хора да умират !!! Сигурен съм , че някоя важна клечка , но голям страхливец , е издал устна заповед , да не се работи както трябва !!! Ама - никой незнае сега , и момчетата виновни !!!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Странно

    3 2 Отговор
    След като полицая е имал включен фенер, явно не е било трудно на въоръжения мигрант да определи местоположението му. Но защо е стрелял? Ако е мигрант, би трябвало просто да се предаде.

    Коментиран от #25

  • 23 без ирония

    4 0 Отговор
    Трябва ни един Робокоп на границата. Тогава мигрантите ще подмокрят крачолите само като го видят.
  • 24 Асасааа

    6 1 Отговор
    Стига три коментарите герберовски .
    Кой построи великата мрежа ?
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Пипи Чорапчето

    7 0 Отговор
    Аз разбирам стремежът на министъра да извае героичен образ на гранична полиция, но това, че в 21 век действат и са оборудвани като опълченците на Шипка не помага нито на него, нито на имиджа на охранителите на границите ни!
  • 27 Ахаа, нали войниците, стрелящи по

    13 4 Отговор
    Нелегално преминаващите границата през комунизма били убийци и режимът, дето ги карал да правят това - кървав??? Е, на ви сега - като не стрелят граничарите, стрелят по тях! И ги убиват! И наглеят! И ще ни залеят, защото станахме овце, които нямат волята и куража да се защитават! На това ни научи либерализмът! И утре, децата на НЕлибералните ще живеят на нашата земя! За нашите, либералните, няма да е истанало място!
    За справка - косово!

    Коментиран от #31

  • 28 Ариел

    6 0 Отговор
    Като има агресия от едната страна , що да няма и от другата. Като трябва да се стреля , за да се спазват законите.
  • 29 Нещо не се връзва

    2 1 Отговор
    Мигранти, въоръжени с огнестрелно оръжие? Не ми се вярва. Каналджии или бракониери е по-вероятно. Група мигранти, които са се изпарили - единственото, което ми се струва възможно, е да са се "изпарили" през тунел, т.е. под земята.

    Коментиран от #35

  • 30 един друг

    2 0 Отговор
    Така се спират мигранти! Вземете си урок!
  • 31 Бахаааааааа

    3 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ахаа, нали войниците, стрелящи по":

    Голяма част от убитите на границата по онова време бяха тръгналите да Излизат от рая. Желаещи да влизат почти нямаше. А шпиони винаги е имало, ама те не влизаха от там, където стрелят.
  • 32 Селянин

    1 0 Отговор
    Досега който хванат го биеха взимаха им всичко и ги връщаха обратно
  • 33 кочо

    1 0 Отговор
    има нещо мътно във случая.службата на границата е опасна работа--убивай за да не те убият.
  • 34 Давай бързо издавай заповеди

    3 0 Отговор
    Вдигай пак със заповед заплатите с още по 2000 лева само на главния секретар и заместника му като миналия път, когато мигрантите блъснаха и убиха предишните двама загинали полицай, че рано или късно ще се яви някой да ви търси отговорност за издадените заповеди довели до безпрецедентни убийства на полицай от мигранти, което никъде в ЕС не се е случвало до вашето управление на МВР. От 3 и нещо на двамата на върха им даде по 5 и нещо на месец и сега трябва по още 2 да си имат, че много зор ще видят да обикалят телевизионните канали да обясняват как някой друг е виновен и са взели безпрецедентни мерки за пореден път.
  • 35 ЧИЧО СТАМАТ ШУМОВ

    4 0 Отговор

    До коментар #29 от "Нещо не се връзва":

    ИМА НЕЩО ГНИЛО.КМЕТСКИЯТ НАМЕСТНИК ТВЪРДИ ,ЧЕ ПРЕЗ СЕЛОТО ВСЕКИ ДЕН МИНАВАТ МИГРАНТИ.АКО Е ВЯРНО И Е ПОДАЛ СИГНАЛ ЗА ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ,ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ ПО ТОЧНО РЪКОВОДСТВОТО И Е ПРОСПАЛО ТАЗИ СИТУАЦИЯ.ЯВНО ТОВА МЯСТО Е НЕЩО КАТО КАНАЛ И Е ТРЯБВАЛО НАЧАЛНИЦИТЕ ДА ОРГАНИЗИРАТ ПО ГОЛЯМО ПРИСЪСТВИЕ С ЖИВА СИЛА ЗА ДА СЕ ПРЕСЕЧЕ ТАЗИ ДЕЙНОСТ.ПАК ЩЕ СЕ ТЪРСИ ВИНОВНИК ЗА ТРАГЕДИЯТА,НО ЕДИН МЛАД ЧОВЕК СИ ОТИДЕ ЗАВИНАГИ .НЕ СЪМ ПРИВЪРЖЕНИК НА БАТ БОЙКО, НО ОТКАК НИ ЗАЛЯХА ХАРВАРДЦИТЕ ИНФЛАЦИЯ ПОВИШЕНА МИГРАЦИЯ,ДЕГАЗАЦИЯ ВЕЧЕ ПОЧТИ ДВЕ ГОДИНИ НИ ТРЕСАТ.

    Коментиран от #40

  • 36 ИВАН

    6 1 Отговор
    Значи вече имат и автомати ... турците са ги въоръжили, турците имат интерес Европа да се ислямизира, не ми е ясно защо християните не действат адекватно
  • 37 Ал Бунди

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Луд":

    ОПППАААА..КАЗА ЛИ ИМ ИСТИНАТА. ПРАВО КУМЕ В ОЧИ.
  • 38 Пловдив

    2 0 Отговор
    А що с телата си спират натиска?! Оръжието им за украса ли е?!
  • 39 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "ТАЛИБАНИТЕ НА МЕРКЕЛ И СОРОС":

    ФАКТ е
  • 40 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 0 Отговор

    До коментар #35 от "ЧИЧО СТАМАТ ШУМОВ":

    ТАКА е господине ЧИЧО
    СТАМАТ ШУМОВ
  • 41 Става въпрос

    1 1 Отговор
    че сте на лае нен подлоггги и постоянно да ги врънкате ек за парици за чеккммеддже
  • 42 Перо

    3 0 Отговор
    Става въпрос за пълна некадърност на ръководството на МВР и Гл.директор на гранична полиция!!! Оставка!!!
  • 43 Подготвени с пълно

    1 0 Отговор
    Бойно снаражение, бронирани коли на границата, да стрелят, насреща си имат ПРЕСТЪПНИЦИ
  • 44 Да се започва както

    1 0 Отговор
    Гърция, бетонна стена където може, другите телени с ток и камери ьа нощно виждане, топлинни камери, отдалеч да ги знаят
  • 45 Точно така,

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "емо 73 канар":

    И ток по мрежата
  • 46 Шаран БГ

    0 0 Отговор
    Когато нашите управници не искат да направят нещо, никой, никога , по никакъв начин не може да ги накара да го направят!! Колкото и години да се връщаме назад – било в царско време или през социализма – винаги нещо се е създававало, нещо се е надграждало. И България е била сносна държава.
    Сегашните ни управници нищо не са направили, създали, сътворили със собствените си ръце, те не знаят стойността на труда !! И затова с лека ръка разсипаха държавата, прогониха млади икадърни хора далеч зад границите и.........като няма държоава какви граници и защо да ги охраняват.? Опъват някой друг километър рабицова мрежа, усвояват парите / това е най-важното/ и------цъфтим и вържем !!!
    Гоним мигранти по софийските булеварди !? Да се смее ли човек – да плаче ли ??!
  • 47 ЗА ЗАСТРЕЛЯН МИГРАНТ ДАВАХА ОТПУСК

    1 0 Отговор
    ПО ВРЕМЕТО НА ДИКТАТОРА ТОШО