Отидете към основна версия

3 081 27

Прокурорският син отива на съд за осем престъпления

  • бисер михайлов-
  • побой-
  • прокурорски син

Ако бъде признат за виновен, може да получи наказание до 10 години затвор

Васил Михайлов, синът на пернишкия прокурор Бисер Михайлов, отива на съд за 8 престъпления, обявиха от Районната прокуратура в София. Ако бъде признат за виновен, може да получи наказание до 10 години затвор.

Михайлов - младши стана известен след няколко побоя в Перник. Той ще отговаря по събрани доказателства за 7 случая на нанасяне на телесни повреди по хулигански подбуди и една закана за убийство - всички те, извършени в годината преди да бъде задържан.

Подробности за обвиненията срещу него вижте във включването на Иво Никодимов.

"За период само от 7 месеца прокуратурата успя, със съдействието на СДВР, за което изказваме специални благодарности за отличната работа, успя да разпита 45 човека като внесе в Софийския районен съд материали в обем на 12 тома, с които обвиняемият Васил Михайлов е предаден на съд за извършени от него 8 престъпления, между които леки телесни повреди, средни телесни повреди, закана за убийство, както и хулиганство.

По отношение на същия продължават да постъпват множество сигнали в Софийска районна прокуратура, касаещи други пострадали лица, за които разследвания тепърва предстои да бъдат образувани, респективно разследвани, за да се прецени дали същият да не бъде привлечен за други осъществени от него деяния", заяви Иван Стефанов - заместник- районен прокурор на София.

Срещу Михайлов - младши има сигнали, че докато е бил държан под стража е заплашил със саморазправа служител на ГД "Охрана" в арестните помещения.

Освен това има сигнали и за побой по хулигански подбуди в период преди този, за който е внесен настоящия обвинителен акт.

Разследванията по тези сигнали са на много ранен етап. Тепърва предстои да се прецени дали и по кои от тях предстои Васил Михайлов да бъде привлечен като обвиняем.

На 27 октомври Софийският градски съд постанови мярка за неотклонение "домашен арест" на Васил Михайлов от Перник, обвинен в побой след като видеа с проявената жестокост срещу различни хора бяха публикувани в интернет.

С решението си СГС отмени определението на Софийския районен съд, с което на Васил Михайлов е взета мярка за неотклонение "задържане под стража".

Съдът прие, че има обосновано предположение, че Михайлов е извършил трите престъпления, за които е обвинен, тъй като до момента показанията на пострадалите не са опровергани. Въпреки че законовият срок за задържане не е надвишен, неговата продължителност е снижила опасността от извършване на престъпление, смятат магистратите. Съдът отбеляза и факта, че обвиняемият е неосъждан.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.

18-годишният Васил Михайлов е син на Бисер Михайлов, който по време на случилото се беше заместник окръжен прокурор на Перник. След ареста на сина му Бисер Михайлов сам поиска да бъде освободен от ръководния пост и да остане редови обвинител.

Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 22 гласа.

Свързани новини