Отидете към основна версия

4 546 40

След катастрофата: По дрехите на Георги Семерджиев е открита кръв от двете мъртви момичета

  • катастрофа-
  • георги семерджиев-
  • дрехи-
  • кръв-
  • мъртви момичета

17 секунди са нужни на вече обвинения за катастрофата на бул. "Черни връх" мъж, за да излезе от мощния си автомобил и да избяга

Снимка: bTV

17 секунди трябват на вече обвинения за катастрофата на бул. "Черни връх" Георги Семерджиев, за да излезе от мощния си автомобил и да избяга. Точно 46 минути по-късно пак той успява да стигне до дома си и да се качи в апартамента си със стълба, донесена от вече бившата полицайка Симона Радева.
Всичко това става ясно от ексклузивните кадри, с които само bTV разполага. Те са част от делото срещу Семерджиев. На тях се вижда, че той изминава пътя до дома си – тичайки.

На част от стоп кадрите от охранителните камери по пътя, по който минава Семерджиев, се вижда само силуета му, на други – се виждат дрехите му, а вещото лице, изготвило експертизата по делото на първа инстанция, прави и заключение, че бягащият мъж е без дясна маратонка и накуцва с десния крак, през рамо носи чанта, а на лявата си ръка носи часовник или друг светлоотразителен елемент.
По време на съдебните заседания в Софийски градски съд стана ясно, че в кориците на делото има и снимки, на които ясно се виждат татуировките на тила на Семерджиев.

„За съжаление точно слизането го няма. Но всичко от слизането от колата до дома всичко е установено. Безспорно е установено, че по неговите дрехи има кръв от жертвите. Което означава, че най-вероятно той е пипал автомобила от външната страна и след това се е бърсал в своите дрехи“, твърди зам.-директорът на НСлС Ясен Тодоров. Той уточнява – дрехите са открити в дома на осъдения. Там е била и лявата маратонка на Семерджиев.
Семерджиев минава по малките улички в района, а до крайната му цел има не малко камери. Всички те запечатват бягството.

С експертиза на кадрите секунда по секунда се вижда, че от булевард "Черни връх" Семерджиев е минал през улица "Димитър Хаджикоцев". Именно там е и първата камера, която е уловила бягството му.

Според вещото лице мъжът е без дясна обувка и докато тича накуцва с десния крак.
След това Семерджиев минал по булевард "Арсеналски" и се насочил към улица "Зорница". От там са и кадрите, на които най-ясно се виждат дори дрехите, с които е облечен.

От мотивите за присъдата на Георги Семерджиев стана ясно, че около 23:30 часа той е успял да стигне до своята автомивка, а след това и до дома си.
Металната стълба е пренесена до блока от вече бившата полицайка Симона Радева стана ясно още от мотивите на съда. Именно Радева я придържала и за да може Семерджиев да се качи по нея. Отново само bTV разполага с кадрите от този момент.

Вече няколко месеца тече и досъдебно производство относно това – бил ли е покровителстван Семерджиев от полицаи през последните години.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 24 гласа.

Свързани новини