Отидете към основна версия

1 982 3

Аладин остава в ареста (обновена)

  • салахедин бин аладин-
  • софийският градски съд-
  • алжирския гражданин-
  • нападна-
  • нож-
  • виктория христова

Помагачът му е освободен с мярка за неотклонение подписка

Алжирецът Аладин и помощникът му Александър (в оранжево). Снимка: БГНЕС

Софийският градски съд остави в ареста алжирския гражданин Салахедин Бин Аладин, който нападна и рани с нож 20-годишната продавачка Виктория Христова на ул. „Пиротска“ в столицата.

Има обосновано предположение, че Аладин е автор на престъплението, както и за това, че е извършител и на други престъпления, казва се в мотивите на съда. Помагачът му Александър Симеонов, за когото прокуратурата също поиска задържане под стража, е освободен с мярка за неотклонение подписка.

Салахедин е обвинен в кражба и опит за убийство. Той обяснил, че е бил провокиран от обидите на продавачката, но не си спомня да й е нанасял удари.

Според съда, Аладин е действал от самото начало с умисъл за грабеж и опит за причиняване на смърт. На видеозаписите от нощта на грабежа се виждало как той е влязъл в магазина, отишъл е до един от щандовете и си е взел напитка, оставил я е на плота и е нападнал продавачката Виктория.

Той не е бъркал в джоба си, за да извади нож, а го е държал в ръка. Започнал да нанася удари с него на Виктория, която клекнала зад плота, а той започнал да я дърпа. За да забави нападателя си, тя го замерила с телефона си. Когато Аладин влязъл зад плота при Виктория, тя успява да го прескочи и да избяга навън. Той откраднал телефона й плюс 240 лева от оборота на магазина.

Бин Аладин и транссексуалният му приятел са извършили заедно поредица от грабежи в централната част на София. Двамата са заподозрени за серия нападения, главно над жени, но също така и на мъже, които са ползвали сексуалните услуги на приятеля на алжиреца.


 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини