Отидете към основна версия

2 088 13

Откриха голямо количество марихуана в златаришкото село Родина

  • марихуана-
  • родина-
  • арестувани

Повдигнати са обвинения на двама мъже

Снимка: БГНЕС

Големи количества марихуана са задържани при специализирана полицейска операция в село Родина, община Златарица. Повдигнати са обвинения на двамата мъже, които са арестувани на нарконивата.

Двамата мъже на 50 и 52 години от Велико Търново и Горна Оряховица са арестувани, докато са поливали нарконивата в стопански двор в златаришкото село Родина, уточнява БНР. Те са криминално проявени, поясни старши комисар Димитър Машов, директор на ОДМВР – Велико Търново:

"Бяха установени 256 растения с височина от два до три метра от рода на конопа. От претърсванията на въпросния имот бяха установени още пет чувала с марихуана, суха, готова за разпространение на незаконния пазар“.

Иззетата суха марихуана е над 38 килограма. Тепърва ще се прави финансова оценка на наркотика и ще се установява каналът за разпространение на дрогата. На двамата мъже са повдигнати обвинения.

"За незаконното отглеждане се предвижда наказание от две до пет години лишаване от свобода и глоба от 5000 до 10 000 лева. За незаконното държане – от една до шест години лишаване от свобода и глоба от 2000 до 10 000 лева“, посочи районният прокурор на Велико Търново Тихомир Шабов.

Предстои в понеделник в Районния съд в Елена прокуратурата да внесе искане за мярка за неотклонение "задържане под стража".

Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 4 гласа.

Свързани новини