Отидете към основна версия

1 922 8

Задържаният за отглеждане на канабис край Варна остава в ареста

  • млада гвардия-
  • варна-
  • нарколаборатория-
  • задържан

33-годишният Пламен Пенев управлявал високотехнологична лаборатория до село Млада гвардия

Снимка: БНТ

Варненският окръжен съд остави в ареста 33-годишния Пламен Пенев, който беше задържан преди три дни с обвинение, че разпространява марихуана и отглежда канабис във високотехнологична лаборатория край село Млада гвардия, предаде БНТ.

Съдът не уважи искането на адвоката на подсъдимия за по-лека мярка за неотклонение с мотив, че той може да повлияе на свидетели, които предстои да бъдат разпитани.

По време на съдебното заседание стана ясно, че малко преди да бъде задържан, Пенев е изхвърлил мобилния си телефон. Предстои да се установи дали има други лица, съпричастни към престъплението.

Лабораторията за отглеждане на канабис е работела от няколко месеца. Стопанските сгради, където е била разположена, са купени в началото на май. Общата стойност на сделката е 300 000 лева, като 50 000 от тях са били преведени веднага. Договорката била останалата сума да се изплати на вноски.

Мярката "задържане под стража" може да бъде обжалвана в тридневен срок, а следващото заседание по делото е насрочено за 26 септември.

Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 4 гласа.

Свързани новини