Отидете към основна версия

3 120 21

Семерджиев е приел амфетамин преди да даде кръвната проба

  • семерджиев-
  • присъда-
  • катастрофа-
  • софия-
  • георги семерджиев

Това потвърдиха експертите по делото

Снимка: БГНЕС

Георги Семерджиев, подсъдим за тежката катастрофа миналата година на бул. "Черни връх" в София, при която загинаха две момичета, е бил приел амфетамин до 48 часа преди взимането на кръвната проба.

Това стана ясно в хода на поредното заседание по делото днес, съобщи БНТ.

Вещите лица направиха втората токсикологична експертиза, която беше представена днес.

Не може да се каже обаче какво е количеството приет наркотик, както и как е повлияло това на Семерджиев. Причината - не е изследвана концентрацията в кръвната проба, няма и изследване на урината, за да се направят необходимите заключения. Според експертите сред употребата на амфетамин и метаамфетамини се наблюдава проява на чувство за непобедимост, свръхактивност и склонност към високорисково поведение. Наблюдават се и прояви на параноя, които да доведат до поведение, което застрашава живота на употребила наркотик и околните.

Апелативният съд в София назначи токсикологична експертиза в началото на ноември, по искане на защитата на Георги Семерджиев. Софийският градски съд през април постанови присъда от 20 години затвор при първоначално строг режим за Семерджиев, като в момента той обжалва присъдата.

Държавното обвинение поиска още наказанието да се изпълнява при първоначален строг режим и наказанието му да бъде допълнително увеличено с 1/2 поради особена високата обществена опасност както на подсъдимия, така и на извършените престъпления.

Разноските по делото на МВР са 37 296 лева и прокуратурата поиска те да бъдат платени от Семерджиев.

В последната си дума Семерджиев поиска да бъде оправдан. След прочитането на присъдата прокурорът заяви, че няма намерение да оспорва срока ѝ.

Семерджиев е подсъдим за катастрофата на бул. "Черни връх" от 5 юли 2022 г., при която загинаха две млади жени.

Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 12 гласа.

Свързани новини