Отидете към основна версия

2 973 20

Кметът на Омуртаг получил инфаркт, щом чул щракването на белезниците

  • данс-
  • кмет-
  • омъртаг-
  • ешреф ешрефов

Задържан е и бащата на политика

Снимка: БГНЕС

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов е бил арестуван при акция в общинската администрация в понеделник, научи NOVA.

Щом политикът чул щракването на белезниците, той получил инфаркт. Това принудило полицаите да извикат линейка за Ешреф Ешрефов. Той е настанен в болница под лекарско наблюдение.

Днес изтича 24-часовата му мярка

и ще стане ясно какво е обвинението му от Прокуратурата. ДАНС, МВР, Комисията за противодействие на корупция са запечатали Община Омуртаг, научи Радио Шумен от свои източници.

Неофициално стана ясно, че и бащата на кмета е задържан. Според "Нова телевизия" той е получил обществена поръчка от кмета за дърводобив. От Прокуратурата в Търговище заявиха. че случаят не е от тяхната компетенция.

Самият кмет не отговаря на обаждания по телефона.

Проверката била рутинна,

каза за Радио Шумен заместник-кметът на търговищката община Мехмед Мехмедов. По думите му достъпът до общинската административна сграда не бил ограничен. Той е категоричен, че кметът Ешрефов не е възлагал поръчки на баща си.

От прокуратурата са съобщили за БТА, че са започнали текущо разследване в Община Омуртаг. Издадено е постановление по чл. 159 от Наказателно-процесуалния кодекс и са изискани документи, касаещи обществени поръчки, каза пред репортер на БТА говорителят на Окръжната прокуратура в Търговище прокурор Васил Ангелов.

По думите на Ангелов „разследването е в начален етап.

Извършват се претърсвания и на различни адреси на лица и фирми в града.“

Няма задържани, добави Ангелов.

Преди няколко месеца ДАНС влезе в Община Омуртаг при разследване на Ешрефов за конфликт на интереси - възлагане на обществени поръчки и дейности на неговия баща.

"Като кмет на община Омуртаг ще се старая с всеки изминал ден не само да запазвам, но и да увеличавам доверието на моите съграждани и с действията си да защитя огромната отговорност, която вече имам честта да нося", обяви Ешрефов при встъпването си в длъжност през ноември.

Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.

Свързани новини