Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 12:36 2 924 20

Кметът на Омуртаг получил инфаркт, щом чул щракването на белезниците

  • данс-
  • кмет-
  • омъртаг-
  • ешреф ешрефов

Задържан е и бащата на политика

Кметът на Омуртаг получил  инфаркт, щом чул щракването на белезниците  - 1
Снимка: БГНЕС

Кметът на Омуртаг Ешреф Ешрефов е бил арестуван при акция в общинската администрация в понеделник, научи NOVA.

Щом политикът чул щракването на белезниците, той получил инфаркт. Това принудило полицаите да извикат линейка за Ешреф Ешрефов. Той е настанен в болница под лекарско наблюдение.

Днес изтича 24-часовата му мярка

и ще стане ясно какво е обвинението му от Прокуратурата. ДАНС, МВР, Комисията за противодействие на корупция са запечатали Община Омуртаг, научи Радио Шумен от свои източници.

Неофициално стана ясно, че и бащата на кмета е задържан. Според "Нова телевизия" той е получил обществена поръчка от кмета за дърводобив. От Прокуратурата в Търговище заявиха. че случаят не е от тяхната компетенция.

Самият кмет не отговаря на обаждания по телефона.

Проверката била рутинна,

каза за Радио Шумен заместник-кметът на търговищката община Мехмед Мехмедов. По думите му достъпът до общинската административна сграда не бил ограничен. Той е категоричен, че кметът Ешрефов не е възлагал поръчки на баща си.

От прокуратурата са съобщили за БТА, че са започнали текущо разследване в Община Омуртаг. Издадено е постановление по чл. 159 от Наказателно-процесуалния кодекс и са изискани документи, касаещи обществени поръчки, каза пред репортер на БТА говорителят на Окръжната прокуратура в Търговище прокурор Васил Ангелов.

По думите на Ангелов „разследването е в начален етап.

Извършват се претърсвания и на различни адреси на лица и фирми в града.“

Няма задържани, добави Ангелов.

Преди няколко месеца ДАНС влезе в Община Омуртаг при разследване на Ешрефов за конфликт на интереси - възлагане на обществени поръчки и дейности на неговия баща.

"Като кмет на община Омуртаг ще се старая с всеки изминал ден не само да запазвам, но и да увеличавам доверието на моите съграждани и с действията си да защитя огромната отговорност, която вече имам честта да нося", обяви Ешрефов при встъпването си в длъжност през ноември.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Още много!

    35 0 Отговор
    Белезници трябва да щракнат...
  • 2 Помощ 112

    32 0 Отговор
    Дееее и мишките, като крадът са много силни и бойни, като ги заключват мрът...

    Коментиран от #10

  • 3 Реалист

    21 0 Отговор
    Ахмед Доган жули отцепниците:)
  • 4 Да , бе

    30 2 Отговор
    Според Мехмед Мехмедов , зам .кмет на община Търговище , проверката била "рутинна" ? Виж ми окото ! Шуробаджанащина и далавери безкрайни !

    Коментиран от #14

  • 5 той асан при акциите октопод

    16 0 Отговор
    го метнаха по корем и с белезници стоял 12 часа . малцинствата гледат нотариуса и искат схеми .
  • 6 8968

    23 2 Отговор
    Влезли са в Омуртаг, за да не влязат в Търговище. Някога в Омуртаг работеха много хора от Търговище, в Омуртаг няма кадри, обаче направиха всичко възможно, за да прогонят кадрите от Търговище и си назначиха свои местни хора. Омуртаг е някакъв бастион, затворена общност.
  • 7 РАЗБИРАЩ

    26 0 Отговор
    Ем крадлив, ем стахлив.

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Някой

    22 0 Отговор
    Инфаркт, не инфаркт, който краде или мами, или е корумпиран. Трябва да бъде осъден. Кокошкарите условно и глоба. Големите воденици ефективно и на големи глоби. Този който е откраднал 100 000 лева, трябва до го осъдят да върне откраднатото и да плати 10 000 лева глоба. Който е откраднал над 200 000 лева. Да върне откраднатото и са плати 20% глоба. Ако няма пари, му се конфискуват до покриване на щетити и глобата личти имоти надвишаващи 100 кв.м. РЗП И всички автомобили с цена над 10 000 рева.

    Коментиран от #15

  • 10 Именно!

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Помощ 112":

    Съвестта не моиш я излъга,по туй се различаваме от животните.Действаш ли срещу съвестта, си докарваш здравословни проблеми.Казано по религиозно-Господ те наказва!
  • 11 ГЕРБ=ДПС=БСП

    14 0 Отговор

    До коментар #7 от "РАЗБИРАЩ":

    "Ем крадлив, ем стахлив."

    Хем тиквобошон, главатарите на тиквеницине и сарайските шишковците никога не взима лично парите. Пращат бушони, като бивш мин-фин Влади да вършат това. По информация от Васил Божков.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ГЕРБ=ДПС=БСП

    14 2 Отговор
    Само с арести не се спира корупция и кражби. Трябват глоби, конфискации и присъди. Като с пияници шофьори. Трябва конфискация на всичките им автомобили и имоти с изключение на един малък имот, в който да се върнат да живеят когато излязат от затвора.
  • 14 8968

    10 0 Отговор

    До коментар #4 от "Да , бе":

    Мехмедов май е зам. кмет в Омуртаг, а не в Търговище, обаче журналята си копи- пействат на ангро.
  • 15 8968

    10 1 Отговор

    До коментар #9 от "Някой":

    Каква глоба за кокошкарите за 5-10 лв. направо в затвора ги вкарват, а тия с 100 хил. лв. откраднати ги издигат по служба в кариерата. Колко повече крадат, толкова по- високо се издигат. Тях съд не ги закача.
  • 16 омуртак

    7 0 Отговор
    СЕГА Е РЕД НА КМЕТА ;ВРАНИ КОН ; заловиха цех за опиати във стопанския двор на метри от неговото жилище ;СЪПРИЧАСТЕН Е от 30 години кмета има незакона площатка за изкупуване на цветни и черни метали
  • 17 Мдааа

    7 1 Отговор
    Медеца стигнал и до него. Който бърка в кацата, трябва да се учи от Баце и Шиши как се прави. Тия хора могат науен труд да издадат, как се дои държава и се манипулира народ. Бай Тошо ряпа да яде!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 гост

    2 0 Отговор
    Оказа се че май само кмета на едно Пазарджишко село /мисля Чавдар беше/ не краде, а то и на селото личи.
    Всички други са в един гьол, но нали тях закон не ги хваща, купуват си избори и после смятат, че това им е бащиния.
  • 20 Истината

    0 0 Отговор
    ДъПъСъ?