Отидете към основна версия

2 966 35

Във Враца жена беше пребита до смърт от втория си съпруг

  • жена-
  • пребита-
  • втори съпруг-
  • насилие-
  • побой-
  • пребита жена

Семейството е в процес на развод, а мъжът е с действаща ограничителна заповед

Снимка: Shutterstock

Жена от Враца стана поредната жертва на тежко домашно насилие от страна на втория си съпруг. Въпреки развода и ограничителната заповед срещу мъжа, жертвата претърпяла брутална атака, която я остави в критично състояние в болница, съобщиха от полицията.

Нападението е било не само физическо, но и психическо. То е продължило с часове. Пострадалата в момента е в болница, не може да стане от леглото си след спешна операция, спасила живота ѝ.

„Дъщеря ми е с ужасни болки, прикована е на легло, с катетър, дренаж и с памперси. Дори не може да се храни. Операцията беше решаваща за оцеляването ѝ“, сподели майката на пострадалата, която остава анонимна заради заплахи към нея.

Нападението станало след като извършителят посетил магазина, в който работела жена му, опитвайки се да я сплаши. Въпреки усилията ѝ да се подсигури и да се обади за помощ, ситуацията ескалира, когато тя се върнала вкъщи и го намерила да я чака.

Това, което последвало, било ужасяващо шестчасово изпитание, при което мъжът я измъчвал, заплашвайки живота ѝ и благополучието на цялото ѝ семейство, преди най-накрая да си тръгне.

В отчаян опит за помощ, жертвата успява да се свърже с някого чрез стар телефон, въпреки нараняванията си и факта, че нападателят ѝ е унищожил основното ѝ средство за комуникация.

Този инцидент не е изолиран случай на домашно насилие, но подчертава продължаващите заплахи и сплашване, пред които са изправени жертвата и нейното семейство. Сега семейството се застъпва за възможно най-строго наказание за извършителя, надявайки се на справедливост и предотвратяване на по-нататъшни прояви на насилие.

Това трагично събитие подчертава критичната нужда от осъзнаване, подкрепа и правни действия срещу домашното насилие не само в България, но и по света.

Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 17 гласа.

Свързани новини