Отидете към основна версия

1 762 37

Окончателно: Магистратите оставиха Джейхан Ибрямов в ареста

  • джейхан ибрямов-
  • арест-
  • апелативен съд-
  • окончателно

Според съда са правилни съображенията на първата инстанция по отношение наличието на обосновано предположение за извършване на престъпление

Снимка: БГНЕС

Апелативният съд потвърди мярката за неотклонение на Джейхан Ибрямов, обвинен за търговия с влияние, и го остави за постоянно в ареста. Определението е окончателно, предават от БТА.

Според съда са правилни съображенията на първата инстанция по отношение наличието на обосновано предположение за извършване на престъпление. "Към момента не са представени доказателства, които да разколебаят наличието на това обосновано предположение“, каза съдията докладчик по делото Вера Цветкова. Съдебният състав приема също, че няма опасност обвиняемият да се укрие, но има реална опасност да извърши престъпление, ако бъде с по-лека мярка или никаква.

Миналата седмица Софийски градски съд остави Ибрямов за постоянно в ареста по искане на прокуратурата. Защитата на обвиняемия обжалва наложената мярка „задържане под стража“ пред горната инстанция. Делото тогава протече при закрити врата, по искане на прокуратурата.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 20 гласа.

Свързани новини