Отидете към основна версия

2 430 58

Офис на ПП "Величие" подпален след тв участие на лидера на партията

  • пп величие-
  • офис-
  • палеж

Партията призовава МВР да предприеме незабавни действия за разкриване на извършителите и техните поръчители

Снимка: Величие

Офисът на Политическа Партия "Величие" във Варна бе унищожен при умишлен палеж, извършен в ранните часове на нощта. Неизвестни лица са счупили стъкло на сградата и хвърлили вътре коктейл "Молотов", в резултат на което огънят е изпепелил целия офис. Пожарът е нанесъл значителни материални щети на стойност над 200 000 лв., като три етажа от сградата са силно опушени и ще се нуждаят от основен ремонт. За щастие, при инцидента няма пострадали хора.

Инцидентът идва непосредствено след участието на лидера на ПП "Величие", Ивелин Михайлов, в телевизионното предаване "Панорама" по БНТ. По време на интервюто Михайлов направи разкрития за връзки между криминални групировки и политически партии, както и с местни управници във Варна. Това участие се смята за възможен мотив за нападението.

От ПП "Величие" реагираха остро на инцидента, като излязоха с официална декларация, в която осъдиха както преките извършители, така и поръчителите на атаката, които според тях са свързани с определени политически кръгове. Партията заявява, че това не е просто атака срещу тях, а директен опит за заглушаване на истината и посегателство срещу свободата на словото в България.

В декларацията си от ПП "Величие" подчертават следните важни моменти:

Атаката е определена като посегателство срещу демокрацията и върховенството на закона, а извършителите и поръчителите трябва да бъдат разкрити и наказани.

Партията призовава МВР да предприеме незабавни действия за разкриване на извършителите и техните поръчители, настоявайки за справедлив и прозрачен процес.

Лидерът на партията, Ивелин Михайлов, заявява, че няма да се поддадат на опити за сплашване и ще продължат да разобличават връзките между престъпния свят и политическите структури.

Пожарът е нанесъл значителни материални щети, а разследващите органи вече са започнали работа по случая. До момента няма задържани, но се очаква полицията да предприеме конкретни стъпки в следващите дни.

Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 23 гласа.

Свързани новини