Отидете към основна версия

730 10

Акции за купуване на гласове в Хасково, Смолян и Габрово

  • акции-
  • купен вот-
  • купуване на гласове

От началото на предизборната кампания са проведени над 200 такива операции

Снимка: БГНЕС

Спецоперации срещу предизборното купуване на гласове и битовата престъпност днес се провеждат в Хасково, Смолян и Габрово.

В Габровско са изградени контролно пропускателни пунктове за проверки на коли и шофьори. Полиция и жандармерия влизат и в частни адреси, търговски обекти и заведения, за които има съмнение, че нарушават изборното законодателство. Проверява се и за наркотици.

Ще бъдат проверявани адреси, търговски обекти, места където се предлагат дърва за огрев, кредитни институции, заложни къщи, лица представляващи интерес за полицията, като в същото време ще се осъществява контрол на пътното движение.

„Операцията е през цялото денонощие, през деня работата е по-засилена. В рамките на кампанията полицията в Габрово работи по седем сигнала, по един е образувано досъдебно производство, а всички са докладвани на прокуратурата“, посочи комисар Андрей Хайтов, началник на сектор „Охранителна полиция“ в Габрово.

Равносметката на МВР сочи, че до момента са проведени общо 204 акции срещу търговията с гласове, 42-ма души са задържани.

Подадени са 400 сигнала за нарушаване на изборното законодателство в навечерието на вота.

В началото на предизборната кампания МВР разкри телефонна линията за подаване на сигнали от граждани за купуване и продаване на гласове – 02/9011298.

Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.

Свързани новини