Отидете към основна версия

643 10

Отложиха делото за убийството на Кристина

  • кристина благоева-
  • калоян каймакчийски-
  • убийство

Причината е заболяване на съдебна заседателка

Снимка: БГНЕС

Поради заболяване на съдебна заседателка, делото срещу Калоян Каймакчийски, обвинен в убийството на бившата си приятелка Кристина Благоева, беше отложено. Трагичният инцидент се разигра през пролетта на 2023 година, когато тялото на 32-годишната жена беше открито в багажник на автомобил с две огнестрелни рани в София.

Според заключенията на съдебните лекари, по тялото на жертвата са установени множество следи от насилие - ожулвания и синини в областта на шията, ръцете и коленете.

Разследването установява, че Калоян Каймакчийски има две условни присъди в миналото - за палеж на автомобил и за отправяне на смъртни заплахи. Към момента на извършване на престъплението той е бил реабилитиран поради изтекъл срок на присъдите.

Роднини на жертвата споделят, че Кристина е била подложена на продължителен тормоз и заплахи от страна на обвиняемия. Въпреки това, тя никога не е подавала официална жалба в полицията.

В деня на убийството Каймакчийски е проследил Кристина след работа, въоръжен с пистолет, собственост на настоящата му приятелка Йорданка, която работи във военните среди. Той предварително е подготвил автомобил, в чийто багажник по-късно е укрил тялото на жертвата.

Следващото съдебно заседание е насрочено за 26 ноември, когато предстои разпит на свидетели.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини